Jelenlegi hely

pályázatok

A legfrissebb rajz- és alkotó pályázatok nyárra!

A legfrissebb rajz- és alkotó pályázatok nyárra!

7 friss, kreatív pályázatot gyűjtöttem össze a nyári szünetre, melyek között még az alkotókedvű szülő is találhat kedvére valót.
Vesd papírra egy jó cselekedetedet, kedvenc mesehősöd, egy lovat vagy egy bohócot...

A legfrissebb gyerekeket, családokat érintő pályázatok

A legfrissebb, gyerekeket és családokat érintő pályázatok

Hajni - Bedegi Hajnalka - vállalkozik arra nap mint nap, hogy összegyűjtse nekünk és felvigye az oldalainkra a gyerekeket, családokat érintő pályázatokat. Ezek persze nemcsak az anyukáknak fontosak, hanem az óvónéniknek, pedagógusoknak is, hívjátok fel rá a figyelmüket, hátha épp Ti lesztek azok, akik a tehetség által értékes jutalmakban részesültök! Elő a ceruzákkal, mesékkel, kreatív énekkel!

A legújabb pályázatok neked és gyermekednek!

A legújabb pályázatok neked és gyermekednek!

2 hónapja a kisfiamért mentem az oviba, amikor találkoztam két anyukával, akik épp arról beszélgettek, hogy Petike a nagycsoportból már úgy rajzol, mint egy iskolás. Megkérdeztem tőle, hogy vett-e már részt rajzversenyen, persze hogy nem...
Akkor ajánlottam neki a "Farsang az ovinkban" pályázatot, melyet kicsiknek írtak ki. Na és mi történt? Petike rajzolt és nyert!

Aktuális pályázati lehetőségek

Aktuális pályázati lehetőségek

Legújabb pályázat összefoglalónk igencsak sokszínű.
Nálunk épp aktuális a K&H rajzpályázat témája, hiszen lányaim nagy gyűjtésbe fogtak. Elhatározták, hogy megtöltik a perselyt. Hogy ki mire gyűjt, vagy hogy látja a takarékoskodó a családot?
Az elkészült rajzokból kiderül.

Legújabb pályázatok gyerekeknek, szülőknek, intézményeknek!

Legújabb pályázatok gyerekeknek, szülőknek, intézményeknek!

Itt az ősz, egyre rövidebbek a nappalok. Borongós délutánokon szuper időtöltés egy-egy alkotás elkészítése. A mai rohanó, elgépiesedett világunkban felüdülést jelenthet a létrehozás öröme. És hogy ne csak a hűtőre kerüljenek ki a rajzok, küldjétek is be! Témákban most sincs hiány!

Pagony könyvek a veszprémi Báthoryba

Pagony könyvek a veszprémi Báthoryba

Véget ért a 2015/2016. évi  "A mi iskolánk" pályázatunk, melyben szülők oszthatták meg véleményüket gyermekük intézményéről, pedagógusairól. A pályázat célja az volt, hogy szülői véleményekkel segítse az intézményválasztás előtt álló családokat, és képet adjon az egyes intézmények főbb jellemzőiről, erősségeiről.

Parlamenti Ifjúsági Nap az Országházban

Parlamenti Ifjúsági Nap az Országházban

Jelentkezési határidő: 2016. április 25. 

Idén ötödik alkalommal rendezik meg május 27-én a „Van beleszólásod” Parlamenti Ifjúsági Napot az Országházban. A programot az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézetben működő Erasmus+ Ifjúsági Programiroda, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága közösen szervezi.  

Neked ajánljuk!

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőnek aggódnia kelljen

Amelyik családban odafigyelés és szeretet van, ott a videojátékozás nem lesz akkora probléma, hogy a szülőknek aggódnia kelljen – kütyüzés szakértői engedéllyel

Tavaly év tavasza óta, amikor megjelent a digitális tanítás, felerősödtek azok az aggodalmak, hogy a gyerekek rengeteg időt töltenek az online térben, és nemcsak tanulásra használják a számítógépet. Örök dilemma, hogy károsak vagy nem károsak a videojátékok, így összegyűjtöttem néhány érvet mellette és ellene.  Az alább felsoroltakat tudományos kutatások, kísérletek és szakemberek eredményei alapján is alátámasztom. - Dezsőfi Beatrix írása.
Víruskárok a gyermeklelkekben - óvodásoktól a tinédzserekig, mit okoznak a bezárások

Víruskárok a gyermeklelkekben - a lelkekben okozott kár nehezebben mérhető, de annál nagyobb!

Miközben éttermek, hotelek, és más cégek csuktak be vagy nyitottak ki az elmúlt időkben, a gyermeklelkek végig „tárva-nyitva maradtak”, és így könnyebben sérültek. Óvodásoktól tinédzserekig mindenki érintett ebben. Sokan a tinédzserekre gondolnának utoljára, pedig nekik aztán igazán fel van adva a lecke, hogyan találjanak párt maguknak, amikor minden a kevesebb érintkezésről szól. - Érthető módon a szerelmes pároktól valószínűleg a kevesebb érintkezés áll a legtávolabb. - Novák Ferenc írása.
Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Ugrás az oldal tetejére