Jelenlegi hely

Pagony könyvek a veszprémi Báthoryba

Véget ért a 2015/2016. évi  "A mi iskolánk" pályázatunk, melyben szülők oszthatták meg véleményüket gyermekük intézményéről, pedagógusairól. A pályázat célja az volt, hogy szülői véleményekkel segítse az intézményválasztás előtt álló családokat, és képet adjon az egyes intézmények főbb jellemzőiről, erősségeiről.

Több ezer szülői visszajelzés érkezett, mely nagy segítséget jelentett az idei évben és jelent majd jövőre is az iskolaválasztás előtt állóknak. 

A  vélemények az Információk menüpontunk Általános iskolák rovatában, az egyes intézményekhez való hozzászólásként olvashatók.

Érdemes volt mozgósítani a szülőtársakat, hiszen a véleményt mondó szülők értékes díjakkal lephették meg gyermekük osztályát, csoportját.

 

A veszprémi Báthory István Általános Iskola 1/a osztálya Pintérné Nagy Nikoletta szülő véleményének köszönhetően került a nyertesek közé: 

 

"Gyermekem tavaly szeptemberben kezdte az első osztályt. Minden reggel lelkesen indul el itthonról, ez pedig a tanító néniknek köszönhető. Ők ugyanis megteremtik a kisgyermekek számára azt a szeretetteljes, gondoskodó légkört, melyben biztonságban érzik magukat. Mindig nagy izgalommal várják, hogy aznap milyen érdekes dologgal ismerkedhetnek meg. A tanulás mellett persze jut idő a játékra is, mely egy első osztályos kisgyermeknek még nagyon fontos. Köszönöm a pedagógusoknak a lelkiismeretes munkájukat!"

 

Barták Péterné az iskola igazgatónője, Hencsei Hajnalka az osztály tanítója és Pintérné Nagy Nikoletta szülő mellett természetesen a gyerekek vártak minket izgatottan a 2016. május 04-én megtartott átadón. 

 

 

Pályázatunkon minden kisgyermek a Pagony könyvkiadó 'Most én olvasok! - Tökmagok' sorozatának egy-egy könyvét illetve az osztály a közös időtöltésekhez egy 'Amíg utazunk' társasjátékot vehetett át. 

 

A Jutasi-lakótelep meghatározó általános iskolájában ma már minden évfolyamon van sporttagozatos osztály. Ebben az osztályban a tanulók a mindennapos testnevelés mellett edzéseken vesznek részt. Az iskolában a következő sportágakkal ismerkedhetnek a gyerekek: labdarúgás, röplabda, kézilabda, úszás, asztalitenisz, aerobic, sakk. A beiskolázást sportiskolai előkészítő foglalkozásokkal segítik, melyeket heti szinten tartanak óvodások számára.

A sportágválasztást segíti az 1-2. osztályosoknak szervezett labdás ügyességi foglalkozás, valamint a Sportágválasztó tantárgy. 1-8. évfolyamon a Küzdelem és játék óra keretében közösségépítő és személyiségfejlesztő gyakorlatokat végeznek. 5-6. osztályban a Tanulásmódszertan tantárgy felkészíti a tanulókat a hatékony és önálló tanulásra. Tanulóink az 1-4. osztályban úszásoktatásban részesülnek.

 

 

Szerző: Szunyogh Szandra - Veszprémimami

 

 

 

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére