Jelenlegi hely

Melyek a legjobb társasjátékok kicsiknek?

Minden család életében elérkezik az a pillanat, amikor végre együtt leülhetnek társasjátékozni és szinte minden kör után halljuk: anya, apa nyertem! Nekünk szülőknek a csillogó szemecskék a világot jelentik, gyermekeink pedig észrevétlenül, játszva fejlődnek és tanulnak.

Rengeteg társasból választhatunk. Vannak például a klasszikusok, úgy mint a Ki nevet a végén?, ami még minket, szülőket is visszarepít gyerekkorunkba; aztán van valamilyen meséhez kapcsolódó, de vannak lányos vagy fiús játékok is és még sorolhatnám. Csak győzzünk választani belőlük! Ha a fiatalabb generáció számára keresel társast, akkor mindenképp érdemes szétnézned a Gémklub weboldalán. Egy biztos, bármelyikre is esik a választásunk, garantált, hogy gyermekünk számára könnyed, felhőtlen kikapcsolódást jelent majd.

Hogyan keressünk társasjátékot kicsiknek?

A társasjátékok képernyő mentes, izgalmas időtöltést jelentenek már 3 éves kortól. A gyerekjátékok nagyon sokfélék, vannak köztük szín és formafelismerő és figyelemfejlesztő játékok, mint például a memória kártyások. Ügyességi és mozgáskoordinációs játékok, térlátásfejlesztő, szókincs- és beszédkészség-fejlesztő, illetve logikai játékok is. Ami közös bennük, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagítanak bennünket. Keresd fel bátran a Gémklub oldalát, hogy biztosan megtaláld csemetéd számára a legjobb játékot. Talán a legfontosabb, hogy mindenképpen a gyermekünk életkorának megfelelő társast válasszunk. Egyébként előfordulhat, hogy a móka és kacagás helyett gyermekünk frusztrált lesz.

Hogyan keressünk társasokat kicsiknek a Gémklub oldalán?

Szülőként több száz társasból válogathatunk. Ebben segítségünkre van a Gémklub oldala, ahol az alábbi kategóriákat találod:

  • Társasjátékok kor szerint
  • Kooperatív gyerektársasjátékok
  • Készségfejlesztő társasjátékok

Melyik kategória mire jó igazán? Mit fejleszt?

Amennyiben a kor a prioritásunk, úgy 3-7 éves kor között válogathatunk korosztály szerinti csoportokból, így biztosak lehetünk benne, hogy a legmegfelelőbb társast választjuk gyermekünk részére. Itt több meséhez kapcsolódó társas várja a kicsiket, ahol ismerős mesehősökkel kalandozhatnak együtt. A kooperációs gyerekjátékok kategóriájába azon 4 éves kortól ajánlott társasjátékok tartoznak, mely során a gyerekek egymással együttműködve, kooperálva játszanak. Ezáltal kiküszöbölhető a versengés, nincs egyéni győztes a gyerekek között. Tulajdonképpen olyan, mintha együtt építenének homokvárat a homokozóban. Ebben a kategóriában megtalálhatóak mind a táblás, mind pedig a dobókockás játékok. A készségfejlesztő társasjátékok rendkívül trükkös játékok, ugyanis észrevétlenül képesek különböző kompetenciákat fejleszteni. Gyermekeink részére éppen emiatt különösen jó időtöltés a társasjátékozás, hiszen a tanulás mellett egy-egy játékos és észrevétlen készség fejlesztés csak jó hatással lehet számukra. Arról nem is beszélve, hogy a család is együtt van.

A játékszabályok mindig egyszerűek és könnyen érthetőek, de van, hogy érdemes próba játékok is játszani, hogy gyermekünk biztosan megértse a szabályokat. Minden forduló egy új kihívás a kis játékosoknak, akár önállóan, akár felnőttel együtt játszva merülnek el benne.

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére