Jelenlegi hely

Melyek a legjobb társasjátékok kicsiknek?

Minden család életében elérkezik az a pillanat, amikor végre együtt leülhetnek társasjátékozni és szinte minden kör után halljuk: anya, apa nyertem! Nekünk szülőknek a csillogó szemecskék a világot jelentik, gyermekeink pedig észrevétlenül, játszva fejlődnek és tanulnak.

Rengeteg társasból választhatunk. Vannak például a klasszikusok, úgy mint a Ki nevet a végén?, ami még minket, szülőket is visszarepít gyerekkorunkba; aztán van valamilyen meséhez kapcsolódó, de vannak lányos vagy fiús játékok is és még sorolhatnám. Csak győzzünk választani belőlük! Ha a fiatalabb generáció számára keresel társast, akkor mindenképp érdemes szétnézned a Gémklub weboldalán. Egy biztos, bármelyikre is esik a választásunk, garantált, hogy gyermekünk számára könnyed, felhőtlen kikapcsolódást jelent majd.

Hogyan keressünk társasjátékot kicsiknek?

A társasjátékok képernyő mentes, izgalmas időtöltést jelentenek már 3 éves kortól. A gyerekjátékok nagyon sokfélék, vannak köztük szín és formafelismerő és figyelemfejlesztő játékok, mint például a memória kártyások. Ügyességi és mozgáskoordinációs játékok, térlátásfejlesztő, szókincs- és beszédkészség-fejlesztő, illetve logikai játékok is. Ami közös bennük, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagítanak bennünket. Keresd fel bátran a Gémklub oldalát, hogy biztosan megtaláld csemetéd számára a legjobb játékot. Talán a legfontosabb, hogy mindenképpen a gyermekünk életkorának megfelelő társast válasszunk. Egyébként előfordulhat, hogy a móka és kacagás helyett gyermekünk frusztrált lesz.

Hogyan keressünk társasokat kicsiknek a Gémklub oldalán?

Szülőként több száz társasból válogathatunk. Ebben segítségünkre van a Gémklub oldala, ahol az alábbi kategóriákat találod:

  • Társasjátékok kor szerint
  • Kooperatív gyerektársasjátékok
  • Készségfejlesztő társasjátékok

Melyik kategória mire jó igazán? Mit fejleszt?

Amennyiben a kor a prioritásunk, úgy 3-7 éves kor között válogathatunk korosztály szerinti csoportokból, így biztosak lehetünk benne, hogy a legmegfelelőbb társast választjuk gyermekünk részére. Itt több meséhez kapcsolódó társas várja a kicsiket, ahol ismerős mesehősökkel kalandozhatnak együtt. A kooperációs gyerekjátékok kategóriájába azon 4 éves kortól ajánlott társasjátékok tartoznak, mely során a gyerekek egymással együttműködve, kooperálva játszanak. Ezáltal kiküszöbölhető a versengés, nincs egyéni győztes a gyerekek között. Tulajdonképpen olyan, mintha együtt építenének homokvárat a homokozóban. Ebben a kategóriában megtalálhatóak mind a táblás, mind pedig a dobókockás játékok. A készségfejlesztő társasjátékok rendkívül trükkös játékok, ugyanis észrevétlenül képesek különböző kompetenciákat fejleszteni. Gyermekeink részére éppen emiatt különösen jó időtöltés a társasjátékozás, hiszen a tanulás mellett egy-egy játékos és észrevétlen készség fejlesztés csak jó hatással lehet számukra. Arról nem is beszélve, hogy a család is együtt van.

A játékszabályok mindig egyszerűek és könnyen érthetőek, de van, hogy érdemes próba játékok is játszani, hogy gyermekünk biztosan megértse a szabályokat. Minden forduló egy új kihívás a kis játékosoknak, akár önállóan, akár felnőttel együtt játszva merülnek el benne.

Neked ajánljuk!

Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Ugrás az oldal tetejére