Jelenlegi hely

A gázfűtés korszerűsítés legfontosabb szempontjai

Mindannyian ismerjük azt a mondást, hogy amit használnak, az biztos, hogy el tud romolni. Ez így van mindennel. Hányszor fordult már elő az életünk során, hogy egy gép vagy egy használati tárgy pont akkor romlott el, amikor biztos, hogy nem számítottunk rá és ezzel okozott kisebb vagy nagyobb bosszúságot. És ez tényleg így van, szinte az élet minden egyes területén.

A fűtés szezon közeledtével nyilván aktuális téma lesz a lakásban vagy házban található fűtőtest vagy radiátor beüzemelése vagy akár korszerűsítése. Nyilván ez is egy olyan dolog, amit időről-időre érdemes megújítani.

Az olyan weboldalak, mint a klimaszakaruhaz.hu remekül összefoglalják, hogy mire kell figyelni a gázfűtés korszerűsítésénél. A következőkben vegyük példának azt, hogy mondjuk kondenzációs gázkazánnal szeretnénk megújítani a lakásban vagy házban a fűtést. Alapvetően, amit előre tudnunk kell, hogy a kondenzációs kazánnal egyáltalán nem egyszerű és nem is olyan olcsó a korszerűsítés.

Mi a helyzet a régi nyílt tüzelésű kazánokkal?

Ezek egészen egyszerűen már nagyon nem korszerűek. Amíg még normálisan működnek, addig minden probléma nélkül lehet őket használni. Viszont cserélni vagy felújítani, netán kicserélni őket már nem lehet. Elsősorban azért, mert már nem korszerűek, elavultak és mivel már nem is forgalmazzák őket, így nincs is mit és hogyan kicserélni rajtuk.

A kazánokat csak képesített gázszerelő cserélheti ki. Ez logikus is, hiszen ha egy amatőr, hozzá nem értő egyén szeretné saját maga kicserélni, abból több kár is keletkezhet, mint haszon. Viszont ezeknek a kazánoknak a cseréje elérheti akár a milliós tartományt is, úgy, hogy még csak a legolcsóbb kazánt választottuk és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy új kazán beszerelésének az adminisztrációja, akár még 2 hónapot is igénybe vehet.

És mi a helyzet a hőleadókkal, a felületfűtéssel és a radiátorokkal?

A gázkazán kondenzációs üzemmódban történő megbízható működéséhez és a kívánt hatásfok eléréséhez egészen egyszerűen alacsony hőmérsékletű hőleadóra van szükség. A radiátorok esetében a legcélszerűbb valamilyen felületfűtési rendszer kiépítése volna, mint például fal vagy padló fűtés azért, hogy elérjük a 100%-os hatásfokot. Ebben az esetben, ha az összes munkálatot, burkolást, festést összeadjuk, akkor akár 2-3 milliós összeg is kijöhet, ami nem kevés.
Ezek mellett sokan azt mondják, hogy a gáz fűtőértéke finoman szólva sem a legjobb, illetve az üzemeletetési költség is folyamatosan nő. Gondoljunk csak bele, hogy a földön egyre kevesebb gáz található, ennek a kitermelési költsége egyre csak nő és mindez nagyban függ a kitermelőktől és a szállítóktól is egyaránt.

Összességében elmondható, hogy a gázfűtés korszerűsítés egyáltalán nem gazdaságos, fenntartható, korszerű és végképp nem környezetbarát, környezettudatos, így ez ritkán a legjobb megoldás.

Neked ajánljuk!

Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Ugrás az oldal tetejére