Jelenlegi hely

Zárbetét vásárlási tanácsok kezdőknek

Egy zárbetét megvásárlása kezdők számára nem a legegyszerűbb feladatok közé sorolható, hiszen otthonunk biztonsága érdekében alaposan átgondolt döntést kell hoznunk. Egyáltalán nem a könnyű kérdések közé tartozik, hogy laikusként milyen zárbetétet válasszunk.

Milyen zárbetét fajták közül választhatunk?

Talán mindannyian ismerjük a normál zárbetétet, amely mind a kettő oldalról kulccsal nyitható és zárható. A gombos zárbetét - ahogy a neve is sejteti - az egyik oldalon kulccsal nyitható, míg a másik oldalon a gomb elfordításával tudjuk megtenni ugyanezt. Zárbetét vásárlás előtt fontos eldöntenünk, hogy bejárati ajtóhoz illő zárat keresünk vagy beltéri zárat szeretnénk beszerezni. Egy bejárati ajtónál nem érdemes spórolni a zárbetéten, de egy beltéri ajtó esetében nem fontos a legdrágább betétet kiválasztani. A legfontosabb, hogy az illetéktelenek számára a kívülről történő bejutást meg tudjuk akadályozni. Van egy másik szempont is, amit érdemes figyelembe venni a zárbetéten kívül, ez pedig nem más, mint az ajtó anyaga. Faajtók esetében a bevéső zárak elhelyezését, míg az acél, műanyag és egyéb ajtóknál a portálzárakat ajánlják. A portálzárak igen keskenyek, ezért több ajtótípusnál is könnyedén felhasználhatók.

Milyen bejárati zárbetétek közül választhatunk?

Zárbetét vásárlásnál a zárbetétek biztonsági szintjét is fontos figyelembe venni. A biztonsági kódkártyás zárbetétekre nagyon sokan esküsznek, hiszen abban a hitben élnek, hogy azt nem lehet másolni. Ez tévhit, hiszen a kártya segítségével bármikor lemásolhatók. Egy ilyen típusú zárbetét 35 000 és 40 000 Forint környékén vásárolható meg. A fogaskerekes zárbetétekkel szemben a gombos zárbetéteket sokkal többen keresik. Itt törekedni kell arra, hogy gyári original gombos zárbetétet vásároljunk. Ezeknél a betéteknél betűvel jelzik az oldalt, azaz a K jelenti a gombos oldalt, a Z pedig a kulccsal nyitható oldalt. Ezeknél a zárbetéteknél az ABUS az, amelynek a legkedvezőbb az ára. 5 csapos zárszerkezet, hosszú kulcsnyak jellemzi és összesen 5 db kulcs tartozik a szetthez.
És most térjünk át a normál zárbetétekhez, amelyet sokkal többen ismernek. A normál zárbetétnek mind a kettő oldala kulccsal nyitható. Az ABUS Prémium biztonsági zárbetétjében biztosan nem fogunk csalódni. A zárbetét szintén 35 000 és 40 000 Forint környékén vásárolható meg. Ez a zárbetét integrált mágneses technológiával és Intelliteec rendszerével sokak kedvence. 16 db aktív csap, a beépített mágneses technológia, masszív acélgerinc és az erre épülő betörésvédelem, kétoldali fúrásvédelem jellemzi.

Vásárlás előtt mindenképpen érdemes átgondolni, hogy milyen szintű védelemre van szükségünk, hiszen egy jól körülhatárolt társasházi lakás bejárati ajtajának és egy szabadon álló családi ház bejárati ajtajának védelme között hatalmas különbség lehet. Egy videokamerával megfigyelt épület vagy egy megfigyelés nélküli épület védelme között is hatalmas lehet a különbség. Mint már írtuk a beltéri ajtók zárbetétjeinek nem szükséges akkora védelmet biztosítaniuk, mint ha egy bejárati ajtóról lenne szó, így itt érdemes spórolni, de a bejárati ajtó zárbetétjén semmiképpen sem.

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére