Jelenlegi hely

Zárbetét vásárlási tanácsok kezdőknek

Egy zárbetét megvásárlása kezdők számára nem a legegyszerűbb feladatok közé sorolható, hiszen otthonunk biztonsága érdekében alaposan átgondolt döntést kell hoznunk. Egyáltalán nem a könnyű kérdések közé tartozik, hogy laikusként milyen zárbetétet válasszunk.

Milyen zárbetét fajták közül választhatunk?

Talán mindannyian ismerjük a normál zárbetétet, amely mind a kettő oldalról kulccsal nyitható és zárható. A gombos zárbetét - ahogy a neve is sejteti - az egyik oldalon kulccsal nyitható, míg a másik oldalon a gomb elfordításával tudjuk megtenni ugyanezt. Zárbetét vásárlás előtt fontos eldöntenünk, hogy bejárati ajtóhoz illő zárat keresünk vagy beltéri zárat szeretnénk beszerezni. Egy bejárati ajtónál nem érdemes spórolni a zárbetéten, de egy beltéri ajtó esetében nem fontos a legdrágább betétet kiválasztani. A legfontosabb, hogy az illetéktelenek számára a kívülről történő bejutást meg tudjuk akadályozni. Van egy másik szempont is, amit érdemes figyelembe venni a zárbetéten kívül, ez pedig nem más, mint az ajtó anyaga. Faajtók esetében a bevéső zárak elhelyezését, míg az acél, műanyag és egyéb ajtóknál a portálzárakat ajánlják. A portálzárak igen keskenyek, ezért több ajtótípusnál is könnyedén felhasználhatók.

Milyen bejárati zárbetétek közül választhatunk?

Zárbetét vásárlásnál a zárbetétek biztonsági szintjét is fontos figyelembe venni. A biztonsági kódkártyás zárbetétekre nagyon sokan esküsznek, hiszen abban a hitben élnek, hogy azt nem lehet másolni. Ez tévhit, hiszen a kártya segítségével bármikor lemásolhatók. Egy ilyen típusú zárbetét 35 000 és 40 000 Forint környékén vásárolható meg. A fogaskerekes zárbetétekkel szemben a gombos zárbetéteket sokkal többen keresik. Itt törekedni kell arra, hogy gyári original gombos zárbetétet vásároljunk. Ezeknél a betéteknél betűvel jelzik az oldalt, azaz a K jelenti a gombos oldalt, a Z pedig a kulccsal nyitható oldalt. Ezeknél a zárbetéteknél az ABUS az, amelynek a legkedvezőbb az ára. 5 csapos zárszerkezet, hosszú kulcsnyak jellemzi és összesen 5 db kulcs tartozik a szetthez.
És most térjünk át a normál zárbetétekhez, amelyet sokkal többen ismernek. A normál zárbetétnek mind a kettő oldala kulccsal nyitható. Az ABUS Prémium biztonsági zárbetétjében biztosan nem fogunk csalódni. A zárbetét szintén 35 000 és 40 000 Forint környékén vásárolható meg. Ez a zárbetét integrált mágneses technológiával és Intelliteec rendszerével sokak kedvence. 16 db aktív csap, a beépített mágneses technológia, masszív acélgerinc és az erre épülő betörésvédelem, kétoldali fúrásvédelem jellemzi.

Vásárlás előtt mindenképpen érdemes átgondolni, hogy milyen szintű védelemre van szükségünk, hiszen egy jól körülhatárolt társasházi lakás bejárati ajtajának és egy szabadon álló családi ház bejárati ajtajának védelme között hatalmas különbség lehet. Egy videokamerával megfigyelt épület vagy egy megfigyelés nélküli épület védelme között is hatalmas lehet a különbség. Mint már írtuk a beltéri ajtók zárbetétjeinek nem szükséges akkora védelmet biztosítaniuk, mint ha egy bejárati ajtóról lenne szó, így itt érdemes spórolni, de a bejárati ajtó zárbetétjén semmiképpen sem.

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére