Mediterrán paradicsomleves recept
Hozzávalók
4 személyre
- 1 kg paradicsom
- 1 db 70 g-os sűrített paradicsompüré (Aranyfácán az egyik legjobb)
- 1 mokkáskanál fekete bors
- 1 teáskanál provencei fűszerkeverék (ettől lesz franciás)
- 1 db babérlevél – kihagyható
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál só (a mennyiség ízlés dolga)
- 4 kiskanál reszelt parmezán sajt
- 2 ág bazsalikom
Megjegyzés: Ez a paradicsomleves nincs berántva. A sűrítés saját anyagával (paradicsompüré) történik.
Előkészítés
- Vizet forralsz egy lábasban
- A paradicsomokat megmosod, a csumájukkal ellentétes oldalukon a héjat keresztben bevágod.
- 1 – 2 percre forró vízbe teszed.
- Héját lehúzod (szúrd villára, mert forró lesz, a bemetszésnél fogd meg késsel, könnyen lejön a héja).
- A lehámozott paradicsomokat feldarabolod.
A mediterrán paradicsomleves elkészítése
1. A feldarabolt paradicsomot (a kifolyt levével együtt) egy lábosba teszed.
2. 10 percig forralod.
3. Pépesre turmixolod.
4. Szűrőkanálon átszűröd, átpasszírozod – lehetőleg csak a magja maradjon a szűrőkanálon.
5. Hozzáadod a paradicsompürét és a fűszereket. Ha túl sűrű lenne, vízzel tetszés szerint hígíthatod.
6. Felforralod, 5 percig főzöd.
7. Közben végy le néhány szép levelet a bazsalikom ágakról. A többi levelet aprítsd fel.
8. A leves elkészült.
Tálalás
Tálalhatod csészében, tálkában, de tányéron is. Tetejét szórd meg parmezán sajttal, az apróra vágott bazsalikom levéllel, díszítsd bazsalikommal.
Érdekelhet még: paradicsomleves más módon!
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Még több fortély Zsuzsától:
Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges