Jelenlegi hely

Mikor kell időt szánni a gyepszellőztetésre?

Akiknek füves területtel van tele a kertje, azok tudják, mennyi munka van abban, hogy igazán szép és ápolt legyen a gyep. Sajnos a tavasz megérkeztével nem elég az, ha rendszeresen kis méretűre vágjuk a fűszálakat, hiszen van egy művelet, aminek meg kell előznie a fűnyírás szezon kezdetét. Sokan nem is tudják, mennyire hasznos és fontos lehet az, hogy a füves területünket „megszellőztessük” bizonyos időközönként.

Segítségével nem csak levegőhöz tudjuk juttatni a földet, de az elhalt gyökereket is eltávolíthatjuk a földből. Te sem hallottál még a gyepszellőztetés fontosságáról? Olvass tovább, és minden lényeges dolgot megtudhatsz erről a műveletről, és arról is, melyik gép lehet ideális társad ebben a munkában!

A gyepszellőztetőket egy évben maximum kétszer lehet használni: tavasszal és ősszel. Maga a gép már sok helyen beszerezhető, és akárcsak a fűnyíróknál, itt is többféle verzió áll a vásárlók rendelkezésére: elektromos és benzines. Mind a két típusnak meg vannak a maga előnyei, hasonlóan a fűnyíróhoz, itt is a kisebb kertekhez érdemes az elektromost választani. Ha nagyobb füves terület van a házunk mellé, akkor nagy teljesítményű gép kell, éppen ezért a benzines szellőztetőben kell
gondolkodni! Hogyan működnek ezek a gépek? Újra egy hagyományos fűnyírót kell elképzelni a külső megjelenés tekintetében, ám itt a pengés már nem vízszintesen, hanem függőlegesen dolgoznak, melyek akár 4 milliméter mélyre is elérhetnek.

Abban az esetben, ha te is szeretnéd a kertedben lévő területet kicsit felfrissíteni, feltétlen látogass el a fenti linken elérhető webáruházba! Az Emaki oldalán hatalmas választék áll az érdeklődők rendelkezésére, így egész biztosan meg fogod találni azt a gyepszellőztetőt, ami megfelel neked mind teljesítményben, mind pedig árban. Ami fontos, hogy vedd figyelembe a termékeknél, hogy a gyártók mekkora területre ajánlják a használatát, és azt is nézd meg, mekkora vágószélességgel tud dolgozni az adott gép. Ha lényeges neked, hogy az elhalt gyökereket össze tudd gyűjteni, akkor a mindenképp a gyűjtőkosárral rendelkező típust válaszd!

Náluk azonban nem csak a legjobb eszközökből lehet válogatni! Sok hasznos tanácsra is lehet bukkanni jó néhány témában, így a gyepszellőztetés előnyeiről is megtudhatsz többet, és akár arra is választ kaphatsz, hogy melyik típus lenne a legideálisabb választás! Hidd el, ez nagy segítség lesz akkor, ha először akarsz ilyen gépet vásárolni! Remek akciókra is lehet bukkanni náluk, így amennyiben neked se mindegy, mennyit fizetsz vásárláskor, ők lesznek a legjobb választás! Ne feledd, az ápolt gyephez nem elég az, hogy rendszeresen locsolod, és nyírod a füvet, a gyepszellőztetés is szükséges lesz hozzá!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére