Jelenlegi hely

Mikor kell időt szánni a gyepszellőztetésre?

Akiknek füves területtel van tele a kertje, azok tudják, mennyi munka van abban, hogy igazán szép és ápolt legyen a gyep. Sajnos a tavasz megérkeztével nem elég az, ha rendszeresen kis méretűre vágjuk a fűszálakat, hiszen van egy művelet, aminek meg kell előznie a fűnyírás szezon kezdetét. Sokan nem is tudják, mennyire hasznos és fontos lehet az, hogy a füves területünket „megszellőztessük” bizonyos időközönként.

Segítségével nem csak levegőhöz tudjuk juttatni a földet, de az elhalt gyökereket is eltávolíthatjuk a földből. Te sem hallottál még a gyepszellőztetés fontosságáról? Olvass tovább, és minden lényeges dolgot megtudhatsz erről a műveletről, és arról is, melyik gép lehet ideális társad ebben a munkában!

A gyepszellőztetőket egy évben maximum kétszer lehet használni: tavasszal és ősszel. Maga a gép már sok helyen beszerezhető, és akárcsak a fűnyíróknál, itt is többféle verzió áll a vásárlók rendelkezésére: elektromos és benzines. Mind a két típusnak meg vannak a maga előnyei, hasonlóan a fűnyíróhoz, itt is a kisebb kertekhez érdemes az elektromost választani. Ha nagyobb füves terület van a házunk mellé, akkor nagy teljesítményű gép kell, éppen ezért a benzines szellőztetőben kell
gondolkodni! Hogyan működnek ezek a gépek? Újra egy hagyományos fűnyírót kell elképzelni a külső megjelenés tekintetében, ám itt a pengés már nem vízszintesen, hanem függőlegesen dolgoznak, melyek akár 4 milliméter mélyre is elérhetnek.

Abban az esetben, ha te is szeretnéd a kertedben lévő területet kicsit felfrissíteni, feltétlen látogass el a fenti linken elérhető webáruházba! Az Emaki oldalán hatalmas választék áll az érdeklődők rendelkezésére, így egész biztosan meg fogod találni azt a gyepszellőztetőt, ami megfelel neked mind teljesítményben, mind pedig árban. Ami fontos, hogy vedd figyelembe a termékeknél, hogy a gyártók mekkora területre ajánlják a használatát, és azt is nézd meg, mekkora vágószélességgel tud dolgozni az adott gép. Ha lényeges neked, hogy az elhalt gyökereket össze tudd gyűjteni, akkor a mindenképp a gyűjtőkosárral rendelkező típust válaszd!

Náluk azonban nem csak a legjobb eszközökből lehet válogatni! Sok hasznos tanácsra is lehet bukkanni jó néhány témában, így a gyepszellőztetés előnyeiről is megtudhatsz többet, és akár arra is választ kaphatsz, hogy melyik típus lenne a legideálisabb választás! Hidd el, ez nagy segítség lesz akkor, ha először akarsz ilyen gépet vásárolni! Remek akciókra is lehet bukkanni náluk, így amennyiben neked se mindegy, mennyit fizetsz vásárláskor, ők lesznek a legjobb választás! Ne feledd, az ápolt gyephez nem elég az, hogy rendszeresen locsolod, és nyírod a füvet, a gyepszellőztetés is szükséges lesz hozzá!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére