Jelenlegi hely

Mit kell tudni a Mckenzie terápiáról?

A mozgásszervi panaszok minden korábbinál többeket érintenek. Az ülő munkavégzés és a mozgásszegény életmód kiemelt szerepet játszanak abban, hogy a derékfájdalmak, a hátat és a nyakat érintő problémák jelentkeznek a mindennapokban.

Létezik egy módszer, mely a gyógytorna erejét használja ki az állapotjavulás érdekében. Nem más ez, mint a Mckenzie torna.

A Mckenzie terápia egy nemzetközileg elfogadott gyógytorna módszer, mely kiváló eredményekkel használható fel a gerinc-és végtagfájdalmak kezelésében. Az 1950-es években kifejlesztett megoldás a panaszok feltérképezésében is kiemelt szereppel bír. A gerincet, az izmokat, ízületeket érintő területek megismerésére nem csak az MRI vizsgálat lehet alkalmas, hanem a Mckenzie terápia is. Nagy előnye, hogy gyógyszerek nélkül kezelhetőek az olyan sokakat érintő panaszok, mint a fájdalom és a zsibbadás kettőse. Elsősorban nem a gyulladásos problémák esetén használható a módszer, hanem a mechanikai hátterű gondok kapcsán.

S hogy kiknek javasolt ez a terápia? A derék-és nyakfájdalmak esetén éppen úgy remek választás, mint akkor, ha hosszan tartó előrehajlás, görnyedés kapcsán jelentkeznek a panaszok. A tapasztalatok szerint a nyugalomban erősödő fájdalom szintén szükségessé teheti, hogy a speciális gyógytorna mellett tegye le a voksot. A lábakban, a kezekben érzett időszakos zsibbadás, a fenékbe sugárzó fájdalmak, isiász esetén is megéri egy próbát tenni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő terápiával.

A személyre szabottan felállított terápiás tervnek köszönhetően minden tekintetben egyéni sajátosságai kerülnek fókuszba. Persze nem maradhat el az előzetes vizsgálat sem, a cél pedig nem más, mint az, hogy a páciens a terápiától függetlenül, otthon is képes legyen elvégezni az elsajátított gyakorlatokat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy már néhány kezelés is eredményes, ezt követően pedig minimális eszközigénnyel, akár otthon is végezhetőek a helyesen elsajátított gyakorlatok. Ezek rendszeres végzésével a fájdalmak újbóli kialakulása megelőzhető, így javítva az életminőséget. A tartásjavítás segítségével már önmagában sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a rendszeresen jelentkező fájdalmaknak elejét lehessen venni. Forduljon szakemberhez mozgásszervi panaszaival, legyenek azok bármilyen stádiumban is!

Forrás: Dog & Pony

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.
Ugrás az oldal tetejére