Jelenlegi hely

Melyik a tökéletes hordozó?

A hordozós kérdések sorrendjének garantált dobogósa a "Melyik hordozó a legjobb?"  A verseny kemény. Az ideális darab maximálisan egészséges és biztonságos kell legyen a babátoknak, és tökéletesen kényelmes kell legyen számotokra.

Fontos, hogy jól is nézzen ki, a sok szempontból praktikussága mellett. Ezerféle versenyző robog a cél felé. Vajon melyik nyeri el a tökéletes hordozó címet?

A jó hír, hogy a legfontosabbak már megvannak a hordozáshoz: a legtökéletesebb kisember, aki arra született, hogy hordozzák.

A legjobb apa: Ő, aki épp talpig kommandós szerelésben vonul harcba a műsoros pelenkák ellen, míg élete asszonya ezt a cikket olvassa. Vagy halált megvető bátorsággal hatol be trónörökösével a babajátékok dzsungelébe.

Az legjobb anya is megvan: a fénysugár, aki minden éjjel 8-12-szer is képes felkelni. Aki a legkimerültebben is biztonságossá képes varázsolni jelenlétével a babát rémisztő világot. Ő, aki a gyógyír mindenre a fájdalomtól a rossz kedvig, és persze aki a legfinomabb dolgok tudója.

Már csak egy valami kell a babának: A tökéletes hordozó, hogy világának ez a két hőse a lehető legkevesebb időre tudjon megszökni tőle. Induljon hát a verseny a tökéletes hordozó címért!

Az ideális hordozó mindenek előtt megadja nektek azt a biztonságérzetet, hogy nem ejtitek le a gyermeketeket. Bármilyen meglepő, a szülők radikálisan kisebb arányban ejtik el a gyermeküket, mint amennyire félnek tőle. Biztos volt rá precedens a világtörténelemben, hogy hordozóból pottyant ki gyermek, de ez a legkevésbé jellemző.

Ugyanakkor a tökéletes hordozó verseny első nagy tesztje, hogy az eszköz megadja-e számotokra a biztonságérzetet. Mert hiába a leguniverzálisabb és legideálisabbnak gondolt eszköz a kendő. Ha az a félelmed van vele, hogy a megkötésekor kiejted belőle a gyermekedet, akkor bizony jó eséllyel ott fog porosodni a szekrényben.

Azoknak a hordozóknak, amelyek átugrották az első akadályt, a legfontosabb, amit tudniuk kell, hogy szabadon van benne a kicsi arca. Az a jó hordozó, amit stabilan úgy tudunk igazítani, hogy nem tud anyag csúszni a babapofi elé. Ez azért fontos, mert ha anyag takarja a kicsi orrát, száját, akkor nem biztosítottak a szabad légutak.

Előfordulhat, hogy a kicsi nem kap megfelelően levegőt. Azért nem kell pánikba esni, ha például egy alvó kapucni igazításával lassabbak vagyunk, mint a gyerkőc forgolódása! Ki merem jelenteni, hogy a hordozók egyikét sem tudjátok hermetikusan zártra kötni.

Ne felejtsük, mekkora hanggal képesek jelezni a pöttömök, amikor valami nem kellemes nekik! Valahányszor letámad az utca embere, hogy “Jaj megfullad ott az a gyerek!”, azért tudjuk, hogy ilyen szerencsére rettentően ritkán, és számos dolog együttállásakor fordulhat csak elő.

A tökéletes hordozó címért folytatott gátfutásban egy szabad légutak biztosítására is rákapcsolódó tulajdonsága a versenyző hordozóknak, hogy megfelelően szorosra húzható.

Az a hordozó az igazán jó számotokra, amit úgy tudsz kényelmesen szorosra húzni, hogy a pici teste ne távolodjon el tőled egy pillanatra se ha alszik, vagy még nem tudja maga tartani. Akkor se, ha épp szambát járni támad kedved. Vagy kevésbé bulihangulatúan lehajolsz a teregetni való holmikért.

Ha a babatest külön utat jár a hordozóban, akkor előfordulhat, hogy a kis álla a mellkasára rogy, és ez elzárhatja a levegő szabad útját. lletve a laza hordozóban a kicsinek magát kell tartania, amire még lehet, hogy az izmai nem felkészültek.

Te is bármikor lefutod a maratont, ha előtte volt lehetősége az izmaidnak, izületeidnek, és minden a teljesítményben résztvevő kis tagodnak eleget gyakorolni. A baba is csak akkor tudja magát függőlegesen megtartani, amikor minden kis imádnivaló porcikája megedződött rá. Erről szól a mozgásfejlődés.

Azért nem lényeges a hordozóeszköz választás szempontjából az, hogy a gyermeketek forog, ül vagy áll-e már, mert a tökéletes hordozó (és a ti testetek) teljesen tehermentesíti a kicsit a saját súlya alól.

Már itt is van az ideális hordozó címért vívott küzdelem egy újabb próbatétele: a versenyben indult hordozó tökéletesen rásimul a hátára, végig futva a popsija alatt, és térdhajlattól térdhajlatig megtámasztja?

Amikor a hordozó minden lazaság és lötyögés nélkül így szépen rásimul, és stabilan popsi lentebb, térdek feljebb pozícióban tartja a kicsit, akkor a gyermeketek izomzata valójában pihen, nem fejt ki energiát. Kényelmesen ejtőzik, mindenféle izommunka nélkül, miközben részt vesz a család életében, tesz-vesz, programozik anyával, apával.

Talpon maradt még a tökéletes hordozó jelöltetlek a versenyben? Akkor jelentem, a tanácsadások tapasztalatai szerinti könnyebbik részen már túl is van a kiszemelt hurci. Biztosítja a baba számára egészséges és biztonságos hordozás áthághatatlan szabályait. A többi hordozós szabályként emlegetett szállóige valójában csak ajánlás. A fentebb leírtak a megkerülhetetlenek.

A mindennapok hordozási tanácsadásai során az eddigiekkel szoktunk a legkönnyebben boldogulni. Az előzőeknek megfelelő hordozókat ugyanis a babák alkatától és korától függően szép számmal szoktunk találni. Az igazán nagy szortírozó az a kényelem, az életetekbe illeszkedés, a megjelenés és az ár szokott lenni.

A tökéletes hordozónak ugyanis a számotokra is kényelmesnek kell lennie! Ha jobban bírod a súlyelosztást vállon-derékon osztva, akkor bizony olyan eszköz kell, amivel a pici súlya a derekadra is levihető. Ha van derékpánt, a keménysége vagy puhasága nagy szortírozó tud lenni.

A vállpánt milyensége szintén erősen rostályja a tökéletes hordozó verseny még bent marad tagjait. Szivacsozott, teríthető vagy esetleg kombinált vállpánban igazán otthonos érzés számotokra?
És milyen kialakítás, felvételi mód illeszkedik vajon a mindennapjaitokba? Van idő és tér kendő szárakat kötögetni? Vagy semmi kedvetek a földön húzni a szárakat, mert levadássza a macska, vagy felszeded vele a fél erdőt?

Az ideális hordozóeszköz az életviteletekhez igazodik praktikumában, és közben megjelenésében is a stílusotokat tükrözi. Senki sem akar olyan holmit hordani, ami nem tetszik neki. Ez alól a hordozó sem kivétel.

Szerencsére ma már a minták és színek kavalkádja várja a választás előtt állókat. Van miből megtalálni a leginkább nektek tetszőt. Az ideális hordozó verseny első három helyén tehát a fentieket mind tudó, lehetőleg a pénztárcátoknak is megfelelő eszközök végeztek. S hogy melyik hordozó végzett a dobogó legfelső fokán?

Amelyikben a hordozás igazán kényelmes, otthonos és biztonságos érzés számotokra és a babátoknak egyaránt. Ennek az érzésnek a megtalálásában pedig bármikor szívesen segítenek bőséges készletükkel a hordozási tanácsadók.

Ha Monor és környékén lenne szükségetek segítségre az ideális hordozó megtalálásában, keressetek bátran!


Szalainé Miklós Melinda
Hordozási tanácsadó 
www.szalmikhordozas.hu
Facebook: SzalMik Hordozás
szalmikhordozas@gmail.com
Telefon: +36 30 323 0045

- Monorimami -

 

 

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére