Jelenlegi hely

Országos közlekedésbiztonsági programsorozat kisiskolásoknak

Nem csak az iskola, de egy országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat is indult szeptemberben első- és második osztályos gyerekeknek. Nálatok vajon mikor lesz? Itt vannak a  programsorozat állomásai, céljai és izgalmas pillanatai.

„Road Safety – a biztonság az első” néven indít országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat indult első és második osztályos tanulóknak. A hetente új állomásra látogató eseménysorozat szeptember 6-tól december 17-ig tart a főváros és tizenkét megyeszékhely központi szabadtéri helyszínein.

Az edukációs projektet a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. indította, kiemelt küldetésüknek tartva a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelésének támogatását. A korosztályi jellemzőknek megfelelő tanterv kidolgozása és annak használata a közlekedési balesetek megelőzése és elkerülése érdekében hasznos. Edukációs projektjük elsősorban az általános iskolák első és második osztályos tanulóit szólítja meg.

A 13 hétig tartó, hetente új állomásra látogató, az adott megyeszékhely fiatalságát megmozgató interaktív oktatási, fejlesztési programsorozatban a hagyományos tanítási kereteket átlépő lehetőségeket használnak.
A tantermek falain kívül, a megyeszékhelyek központi szabadtéri helyszínein lebonyolított képzés alkalmával délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre.

A programsorozat állomása

A programsorozat 2021. szeptember 6-tól december 17-ig tart, és az alábbi helyszínekre látogat el:

 • szeptember 6–10. Nyíregyháza;
 • szeptember 13–17. Debrecen;
 • szeptember 20–24. Szolnok;
 • szeptember 27–október 1. Kecskemét;
 • október 4–8. Szekszárd; október 11–15. Kaposvár;
 • október 18–22. Nagykanizsa;
 • november 8–12. Zalaegerszeg;
 • november 15–19. Sopron;
 • november 22–26. Győr;
 • november 29–december 3. Veszprém;
 • december 6–10. Székesfehérvár;
 • december 13–17. Budapest 12. kerület.
A programsorozat központi eleme egy közlekedési útravaló, amelynek célja, hogy olyan ismereteket adjon a gyermekeknek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében, és megalapozzák egy biztonságos szemlélet kialakítását.

Az ingyenes kiadványt a kitelepüléseken kapják meg a tanulók.

– A biztonságos közlekedéssel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a fiatal korosztály tagjai eleinte gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek, és a különösen veszélyeztetett csoportba tartoznak. A tavalyi tanévtől kezdve a környezetismeret, valamint a technika és tervezés tantárgyak részeként már első osztálytól oktatják a közlekedési ismereteket, azon belül a gyalogos és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókat. A HUMDA Road Safety programsorozata és az ahhoz tartozó közlekedési útravaló terjesztése egy fontos előkészítő lépése a biztonságos közlekedésre nevelő tanterv kidolgozásának – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, a programsorozat fővédnöke.

A gyermekek az egyik legveszélyeztetettebb csoportként kiemelt figyelmet igényelnek a biztonságos közlekedésre nevelés terén, a korosztály ismereteit a kitűnő fogékonyságuk miatt is célszerű már első és második osztályos korban megalapozni – tette hozzá Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére