Jelenlegi hely

Megkezdődött a 2020-as, azaz 21-es tokiói olimpia: 175 versenyzővel 23 sportágban indulunk, a legfiatalabb versenyzőnk 16, a legidősebb 47 éves

Ma hivatalosan is megkezdődött a 32. nyári olimpia Tokióban. A magyar csapat 143. nemzetként vonult fel a megnyitón, a két zászlóvivőnk a tőrvívó Mohamed Aida, akinek ez lesz a 7., valamint az úszó Cseh László volt, akinek ez az 5 olimpiája lesz.


fotó: Martin Bureau/AFP

A magyar csapatot 23 sportágban, 175 sportoló képviseli. A megnyitón a lányok piros-fehér-zöld kimonószerű ruhában vonultak, míg a fiúk sötétzöld nadrágot és piros-fehér-zöld felsőt viseltek. A legfiatalabb versenyzőnk a mindössze 16 éves Veres Laura az úszó csapatot erősíti. A legidősebb versenyzőnk pedig az asztaliteniszező Fazekas Mária, aki hamarosan a 47. életévét tölti és még mindig remek formában van! A teljes magyar csapatot itt találjátok, sportáganként!


fotó: MOB/Szalmás Péter

Ami magyar szempontból sajnálatos, hogy nem jutott ki a férfi kézilabda csapatunk, és sajnos egy férfi tornászunk sem. Viszont ami még számunkra nagyon fontos, hogy a világon a legidősebb élő olimpiai bajnok a mi Keleti Ágnesünk, aki idén töltötte a 100. életévét!

Méltán mondhatjuk, hogy a 2020-as Olimpia különleges lesz minden tekintetben, kezdhetjük is azzal, hogy 2021-et írunk. Sajnos a 2020-as elhalasztás nem váltott be nagy reményt, hiszen az Olimpiák történetében először rendezik meg az ötkarikás játékokat nézők nélkül, viszont az elemzők szerint Tokió minden idők legdrágább olimpiáját nyitotta ma meg, zártkapuk mögött. Hogy hogy zárják majd az egyenleget, azt előre nem tudhatjuk. Persze az anyagi helyzetükön az sem segít, hogy az egyik legfőbb szponzor a Toyota, 1 héttel ezelőtt kiszállt a támogatói státuszból, és sajnos a koronavírus járvány is tombol a Delta variánssal. A történelem első olyan olimpiai játéka, ahol a megrendező ország lakossága, nem várta a játékok kezdetét, és az odautazó külföldieket, hiszen a lakosság fél, hogy gócponttá alakul az ötkarikás stadion. Az aggodalmuk természetesen nem véletlen, hiszen közel 2000 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt nap, és a tokiói olimpiai falu, közel 11 ezer külföldi sportolót fogad vendégül.

Na és akkor, hol tudjátok nézni az olimpiát?

Az olimpia pontos programját magyar vonatkozásban itt találjátok!

Minden magyar vonatkozású eseményt élőben sugároz majd, összesen nyolc magyar csatorna. Az M4 Sport, a Duna és a Kossuth Rádió mellett, az m4sport.hu öt ingyenesen elérhető webes csatornáján is valamennyi esemény magyar kommentárral lesz elérhető.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Neked ajánljuk!

Iskolai zaklatások, bullying, cyberbullying - Tehetünk ellene?

Iskolai zaklatások, bullying, cyberbullying - Tehetünk ellene?

Az elmúlt hetek történései, tragédiája sokunkat sokkolta. Egyre több eset lát napvilágot az iskolai zaklatás témakörében, sajnos időnként tragikus végkifejlettel. Megelőzhető lenne a probléma? Mit tehetünk szülőként? Erről kérdeztük Szigeti Mónika, klinikai szakpszichológust, a Somogy Megyei Pedagógai Szakszolgálat főigazgatóját.
Cinkos anyák - avagy kinek a feladata a házi feladat?

Cinkos anyák - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Ugrás az oldal tetejére