Jelenlegi hely

Kapszulagardrób három lépésben

A kapszulagardrób kialakítása cseppet sem bonyolult feladat, egyúttal nagyon is jó irány, ráadásul a fenntarthatóság elveivel is harmonizál. Az alábbiakban három lépésben bemutatjuk, miként hozható létre egy tökéletes ruhatár!

1. Funkcionalitás

A kapszulagardrób lényege, hogy az átlag ruhásszekrényekhez képest jóval kevesebb ruhadarabbal operál, ugyanakkor azok a modellek, amik szerves részét képezik a „kapszulának”, több tekintetben is megfelelőek. Például a funkcionalitás az egyik olyan jellemző, ami elsőbbséget élvez, és amire történetesen a Helly Hansen női téli kabát kitűnő példa. A gyártó mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a modelljei ellenálljanak a különböző időjárási kihívásoknak. Ennek az előrelátó, strammságra építő hozzáállásnak manapság látni csak igazán a hozadékát, amikor a meteorológia egyáltalán nem kiszámítható, sőt azt sem túlzás állítani, hogy abszolút kiszámíthatatlan. Így, bár télen az előző években túl sok fejtörést nem okozott a hó, vagy az ónos eső, ez napjainkra jelentősen megváltozott. Nem elég, hogy viszonylag gyakoriak a havazások, de a mínuszok is támadnak, úgyhogy a funkcionális öltözködés immár nem pusztán azoknak kifizetődő taktika, akik kapszulagardróbra vágynak, bár nekik mindenképpen az. Ez tehát az első lépés, olyan modellek összeválogatása, amik maximálisan funkcionálisak, megfelelnek az évszaki sajátosságoknak, egyúttal kombinálhatóak is.

2. Stílusosság

Az eredeti Champion pulóver nőies fazonja kétséget sem hagy afelől, hogy a trendi fellépés a kapszula gardrób kedvelőinek az életéből sem hiányozhat. Sőt! Ez a második lépés. A stílusosság megteremtése az öltözködésen keresztül. Ez egyébként egyszerű, és nagyszerű folyamat, hiszen nincsen másra szükség csak azon ruhaneműk összeválogatására, amik kellem tekintetében pontosan azt képviselik, ami egyénileg befutó, tetszetős, és természetesen stílusos. Azok a variációk különösen ideálisak, amiknek a megjelenése nemcsak éppen most divat, hanem vélhetően az is marad.

3. Sokoldalúság

Végül, de nem utolsó sorban megérkeztünk a harmadik lépéshez, ami jól példázza, egyúttal rávilágít a kapszulagardrób esszenciájára. A sokoldalúság azt jelenti, hogy bár a szekrényben nincsen ezernyi ruha, aminek aztán persze fele kihasználatlanul lóg a fogason, ám azok a modellek, amik adottak, funkcionálisak, stílusosak és sokoldalúak, azaz az élet számos területen bevethetőek. Céges rendezvények, baráti találkozók, családi összejövetelek, randevúk… Jöhetnek az elfoglaltságok, nincsen olyan program, amire ne lenne alkalmas a fellelhető darabok valamelyike. Ez a típusú szabadság, amikor evidens, hogy nincs lehetetlen, de ehhez mégsem kell fenekestül felforgatni a világot, és felhalmozni megannyi felesleges ruhadarabot, elképesztő érzés, és egyébként az értéke felbecsülhetetlen.

Ha pedig már az értékeknél tartunk, mindez a mentalitás úgy teljesíthető ki a leginkább, ha minőségi ruhaneműkre, azaz megbízható gyártókra esik a választás, mert így nem pusztán a jelenlegi, aktuális helytállás borítékolható, hanem a hosszú távú strapabírás is, ami újfent megtérülő befektetéssé varázsolja a beruházást.

-SZPONZORÁLT TARTALOM-

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Sokunk, önmagunknak feltett napi kérdése ez, "Miért nem tudsz fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére