Jelenlegi hely

Enyhültek az iskolai koronavírus szabályok, nincs különbség oltott és oltatlan diák között

A napokban értesítették levélben az általános és középiskolák igazgatóit a járási hivatalok a koronavírus miatti új szabályokról, ezzel enyhítve az eddigieken. Nincs többé különbség oltott és oltatlan diák között.

Az oktatási intézményeket érintő változások lényegében a következők:

  • Azoknak, aki kontaktszemélynek számítanak, tanárok, diákok egyaránt, de tünetmentesek, nem kell karanténba menniük - de 5 nap maszkviselést írnak elő, attól függetlenül, hogy kaptak-e oltást, vagy sem;

Így már nem fordulhat elő, hogy egész osztályok kerülnek karanténba egy-egy fertőzött tanár vagy tanuló miatt. Ez azokra is vonatkozik, akiknek nincsen oltásuk, már nekik sem kell karanténba vonulniuk.

Fontos tehát hogy a gyerekeknél mindig legyen a táskában egy maszk, hiszen bármikor szükségessé válhat a használata.
  • csak annak kell karanténba mennie, aki pozitív tesztet produkált;
  • a karantén 7 nap otthonmaradást jelent, utána a diák automatikusan gyógyultnak tekinthető;
  • ha már a 4. napon nincs láza, légúti betegség tünetei is megszüntek, egy antigén gyorsteszttel vagy PCR-teszttel bizonyítottan negatív a tesztje, az 5. napon már mehet iskolába.
Fontos feltétel, hogy a gyógyszertári tesztet nem fogadják el, csak a „hivatalos egészségügyi személyzet által elvégeztt antigén gyorstesztet”.

ADL - Debrecenimami

Forrás; Forrás; Forrás; Forrás

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére