Jelenlegi hely

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.

Mert mozgás, mert kell a testnek, a léleknek, kell Neked és a családodnak, hogy Te mozogj… Rengeteg érv, hogy miért ne hanyagoljuk a mozgást a beszűkült lehetőségek ellenére.

Miért is hiányzik az élő közös izzadás?

Sokunknak az edzőterembe, jógára, tornára járás  a közösséget jelentette. Közösen, egymást erősítve küzdeni egy célért, a bikini-kompatibilis formánkért vagy egyszerűen az egészségért. Egy barátságot, egy alkalmat, hogy magunkkal foglalkozhatunk, más emberek gondjain keresztül értékeljük a saját életünk problémáit. Az online térbe való áttéréssel elvesztettük ezeket a helyezeteket.

Kép forrása: Pexels / Cliff Booth

De a mozgás igénye megmaradt, sőt, a kor előrehaladtával nő. Igaz, tolódnak is a hangsúlyok. A  lendületes mozgásformákról, spinning, aerobik, jazzbalett a korral a megfontoltabb mozgásrendszerek felé fordulnak a tornára vágyók. Pilates, jóga, deréktorna, tai chi, tartásjavítás, előtérbe kerülnek ezek a fogalmak.

De hol találunk ezekből online minőségi órákat?

Az edzőtermek neve nem garancia a minőségre, hiszen ezek az órák sokkal inkább edzőfüggők. A trénerek pedig sokfélék: nem mindenki képes az online térbe átnyergelve ugyanazt a minőséget, kommunikációt hozni. Ami előnyére szolgál mégis az online edzésformának, a sokféleség. Lehetőség, hogy többféle mozgást is kipróbáljunk elköteleződés nélkül. Így könnyebb dönteni, melyik mozgásrendszer, ne adj’ Isten filozófia tetszik a legjobban nekünk és a szervezetünknek egyaránt.

Fotó forrása: Pexels / Andrea Piacquadio

Jóga és pilates Debrecenből

A legnagyobb országos studiókkal versenyezve tartja az iramot a Zákány Fitness. Névadója, Zákány Norbert pilates és jógaedző 10 év edzőtermi munka után digitálisan újult meg. A személyiségéből eredő következetesség itt is meghozta eredményét. Modern weboldal, azonnali kártyás fizetés és regisztráció, így két perc múlva már tornázhat is az arra vállalkozó.


Ha kipróbálnád, most ingyen megteheted, február 24-én Facebook oldalán ingyenes online tornát tart egyedi módszerével, mely a pilates és jóga és még sok más mozgásrendszer elemeit ötvözve a derék-hátfájás, stressz okozta izomproblémák és tartásjavítás területén hat a legjobban.

Mandala nemcsak rajzolva

Az ország egyik legismertebbik jógaközpontja, az ország területén több stúdióval is rendelkeznek. Több, mint 10 oktató különböző területekre hatékony rövidebb-hosszabb elmélyülős és gyakorlatisa videóit érheted el oldalukról fizetősen. E mellett tartalmas és érdekes cikkek segítenek a választásban, az étkezési tanácsoktól a jógastílusokig.

Fotó forrása: Pexels / Elly Fairytale

Gyerünk Anyukám!

Az ország elsőszámú, kisgyerekes anyukákat, sőt apukákat is megmozgató online edzőterme. A mozgalom alapítója, Kádár-Papp Nóri, maga is háromgyerekes anyukaként pontosan érezte, hogy mire van szüksége a hasonló cipőben járóknak. A terhesség alatti mozgásformáktól a szülés utáni regenerációig, fogyás és alakformálás területén is hathatós segítséget nyújt a közösséggé kovácsolódott anyukáknak.

És az idősebbekre ki gondolt? 60 év feletti tornák

Az otthon maradt idősebb korosztálynak tervezett online torna, gyógytestnevelői végzettséggel volt sportolóként szervezi Szikszai Nikolett az edzéseket. Célja, hogy a mozgás mellett az immunrendszert is erősítse a szobában is végrehajtható, átmozgató, mélyizomerősítő, mobilizáló gyakorlatokkal.

Fotó forrása: Pexels / Anna Shiven

És a kicsik? Kerekítőtől a jógáig

Nekik szóló torna is akad, ha nem is olyan nagy választékban, mint a felnőtteknek. Az ismert, nagy edzőktől, Rubint Réka vagy Béres Alexandra az ovis zenés foglalkozásokig, mint a Kerekítő találhatunk a neten ingyenes vagy olcsó megoldásokat az otthoni ugrálásra.

Kép forrása: Pexels / Olia Danilevich

Az online Kangakids 3-6 éveseknek szóló ovis torna a mozgásfejlesztő gyakorlatok mellett sok-sok énekléssel, zenével mindig egy izgalmas téma köré szervezve.

Aki inkább a nyugodtabb stílust kedveli, elindulhat a jóga felé. Egyre több jógás foglalkozás szól a gyerekeknek, ovis korosztálytól a középiskolásokig.

A Jogakaland létrehozója, Bánhidi Dóra. Egyedi képi stílusa kiemeli a gyerekjógák tömegéből. Történeteken, meséken, közös játékokon és maga alkotat társasjátékon keresztül mutatja meg a jóga világát a gyerekeknek. „…azt szerettem volna elérni, hogy a kisfiamnak átadhassak egy olyan szemléletmódot, ami a gyerekkorát izgalmassá, játékossá teszi, felnőtt korára pedig jó alapot biztosít a nyugodt és kiegyensúlyozott élethez.

Fotó forrása: Pexels / Gabby K

Az Intimtorna is lehet online?

Csoportos és egyéni edzéseket is tart a hazai intimtorna nagyasszonya, Kriston Andrea. Egyedi módszere modulokra épül, biztonságos, és sikerélményt ad. Női, férfi, unisex, kezdő,  haladó, gyakorló, de akár a szerelmi intimitás fejlődésében segítő tréninget is találhatunk a kínálatban. Aki nem tudná, ez utóbbi, a szerelmi örömokozás fejlesztése csak egyike az intimtorna előnyeinek. Az aranyértől a cisztán át a menstruációs zavarokig; férfiaknál a magömlési zavaroktól a prosztatáig számtalan egészségügyi problémára pozitívan hat.

ADL - Debrecenimami

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére