Jelenlegi hely

Mozizz és alkoss! – Jön a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál

Elsőként találkozhatsz az Azahriah film alkotóival, és kérdezhetsz olyan díjnyertes filmrendezőket, mint Reisz Gábor, kipróbálhatod magad filmesként, résztvehetsz igazi castingon. A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválon a vetítések mellett interaktív foglalkozások, előadások, koncertek várnak. Kaszkadőr, tánc, képregény és filmes workshopok, állattréner előadás, filmes jelmez börze, természetfotózás és számos egyéb  kreatív program lesz!

Október 5-6-án Budapesten, a Corvin moziban a Cinemira TEEN a kamasz korosztálynak, míg október 12-13-án a margitszigeti Kristályban a Cinemira KIDS a kisebbeknek szóló vetítésekkel és interaktív kísérőprogramokkal várja a látogatókat.

Cinemira KIDS

A Cinemira KIDS kétnapos gyerekfilm ünnepen óránként új rövidfilmes és animáció filmes vetítés indul korosztályok szerinti bontásban. Itt láthatóak először nemzetközi díjnyertes gyerekeknek szóló mozifilmek is.

A rövidfilmek között a gyerekek mindennapi életét érintő kérdésekről láthatók szórakoztató és tanulságos alkotások, úgy mint a családról, iskoláról, környezettudatosságról. A kisfilmek mellett nagyjátékfilmet is hoznak: premier előtt látható a világhírű tévésorozatból készült Rókus és Rézi megmenti az erdőt című mozifilm.

A fesztivál interaktív: a közönség betekintést nyerhet a filmkészítés kulisszái mögé. A gyerekek részt vehetnek természetfotós, kaszkadőr, képregényes, videóklip készítő, táncos, valamint filmes workshopokon.

Profi állattrénerektől ismerhetik meg hogyan tanítják a filmekben szerepelni őket, casting titkokat leshetnek el, az Agymanók, a Garfield és a Wednesday szinkronhangjaival beszélgethetnek, valamint kipróbálhatják a szinkronizálást is.

Maguk festhetik meg saját csapójukat, alkothatnak virtuális valóságban, rajzolhatnak saját filmet 35mm-es szalagra, készíthetnek LEGO stop motion animációt vagy elveszhetnek a VR digitális világában. Filmes jelmezeket próbálhatnak, kalligráfia workshopon gyakorolhatják a különleges írást, LUSH fürdőgolyót is készíthetnek. A kicsiknek lesz Ringató koncert, élő mesemondás, Palya Bea koncertje után pedig klipet is készíthetnek az énekesnőnek.

A teljes fesztivál alatt igazi castingon próbálhatják ki magukat a gyerekek, így lehetőségük van bekerülni filmekbe, sorozatokba.

CINEMIRA YOUTH

A CINEMIRA YOUTH Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik a 13+ korosztálynak és számos filmes workshopon és előadáson vehet részt a közönség.

A fesztiválon a világ számos országából negyven, fiataloknak szóló kisfilm versenyez az Aranymókus-díjért. Az óránként induló filmes programon 13+ korosztálynak szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek.

A Panoráma programban a legkiemelkedőbb nemzetközi nagyjátékfilmek kapnak helyet. Csak a Cinemirán lesz látható a Mások színei (The Colors Within) című, többszörösen díjnyertes anime. A magyar mozikban először vetítik a kanadai Filmrajongó (I Like Movies) című filmet, ami többek között a Torontó Nemzetközi Filmfesztiválon versenyzett.

Budapesten először itt vetítik a Semmit sem érzek (Can’t Feel Nothing) című dán dokumentumfilmet az internetfüggőségről, valamint közönségtalálkozóval egybekötött vetítés lesz a Locarnóban frissen nyert Fekete pont című magyar mozifilmből.

A filmrendezés iránt érdeklődő fiatalok találkozhatnak díjnyertes magyar filmrendezőkkel: Reisz Gáborral, Szimler Bálinttal és Traub Viktóriával. Találkozhatnak továbbá az Azahriah-film alkotóival, a Krúbi klipeket is rendezett Mazzag Izabellával és Lévai Balázs producerrel. 

A vendégük lesz Petrilla Orsolya filmes maszk- és sminkmester, előadást tart Steinhauser Andrea casting director, a filmszínészet felé kacsintó fiatalok pedig igazi castingon vehetnek részt a fesztivál teljes ideje alatt.

A mottó: Mozizz és alkoss! Ezért számos interaktív programot kínálnak a fiataloknak, így részt vehetnek manga rajzoló, LEGO animációs, vagy épp grafológus workshopon, rajzolhatnak igazi 35 mm-es filmre, kérhetnek profi sminket, majd filmes háttér előtt fotózkodhatnak a fesztivál teljes ideje alatt.

Forrás

- Budapestimami -

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Titkos macskarandi

Titkos macskarandi

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: áltatános iskola felső tagozatos gyermekek
Macskarikatúra pályázat

Macskarikatúra pályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: középiskolás fiataloknak és felnőtteknek
Ugrás az oldal tetejére