Jelenlegi hely

Jön a Libegők Éjszakája!

Romantikus, csillagos éjszakán négy magyarországi libegő is nyitva tart majd sötétedés után is július 13-án. A Mátra és a Bükk mellett a Zempléni-hegység és a Budai-hegység libegői is várják az érdeklődőket.

Utazz éjszaka a libegőn!

Az első Libegők Éjszakáját 2018-ban rendezték meg, amelynek az ötletét a nagy sikerű Sípályák Éjszakája adta. Idén négy helyszínen, a Mátrában, a Bükkben, a Budai-hegységben és a Zempléni-hegységben várják a látogatókat.

Sástó-Kőbányán az Oxygen Adrenalin Park a Libegők éjszakáján a szokásos nyitva tartás szerint, 9-19 óráig, a libegő pedig meghosszabbított nyitva tartással 9 és 24 óra között üzemel. A Lillafüredi Libegőpark a Libegők éjszakáján délelőtt 10 és este 22 óra között várja vendégeit. A tervezett programok között van kézműves foglalkozás, arcfestés, tombola, fotósarok és kvíz játék is.

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban is lehet libegőzni, a részletes programot hamarosan közzé teszik.

Zugligeti Libegő

A BKV a Zugligeti Libegővel csatlakozik az országos rendezvényhez. Magyarország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség. Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig Budapestre kínál egyedi kilátást.

Július 13-án 17 órától éjjel 1 óráig lehet libegőzni a János hegyre. Az éjszakai utazás izgalma és a kivilágított főváros látványa nem mindennapi élményt ígér.

A rendezvény erre az alkalomra szóló 5000 forintos retúrjeggyel látogatható. A jegyek elővételben a Földalatti Vasúti Múzeumban vásárolhatók meg, csak készpénzért. Gyermek-, és diákjegy a rendezvényre nem váltható, az utazás 3 éves kor alatt ingyenes. 

További információ

    Forrás: MTI, BKV

    - Budapestimami -

    Neked ajánljuk!

    Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

    Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

    Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
    Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

    Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

    Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
    Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

    Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

    Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
    Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

    Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

    Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
    Ugrás az oldal tetejére