Jelenlegi hely

Nem az aminek látszik

A joghurtok kerültek célkeresztbe a Tudatos Vásárlók Egyesületének legutóbbi terméktesztjén.

A vizsgált 41 joghurt közül a a Balmazújváros mellett található Virágoskút bio málnás-szamócás joghurtja szerepelt a legjobban, az Aldi Desira földiepres ízesítésű termék került a második helyre. A dobogó harmadik fokát pedig a Nöm Fasten epres joghurt foglalta el, amely egy osztrák termék.

A teszten összesen 41 gyümölcsös és gyümölcs ízű joghurtot hasonlítottak össze a termékcímkén található információk alapján. Szempont volt a joghurtok cukortartalma, gyümölcstartalma, származási helye, valamint azt, hogy tartalmaznak-e színezéket, aromát vagy potenciálisan allergizáló hatású karragént, guargumit vagy kármint. Kiemelt figyelmet fordítottak a gyerekeknek szóló termékekre.

Az első három helyezett mindegyike több gyümölcsöt tartalmazott, mint cukrot, viszont az első kivételével valamennyi termékben volt aroma és színezék is. Cukortartalom alapján négyszeres különbség van a teszten szereplő legkevésbé és a leginkább cukros termékek között.

A lista utolsó termékei között végzett termékek közös jellemzői, hogy a legtöbbnek 5 százalék alatt volt a gyümölcstartalma, több cukor volt bennük, mint gyümölcs, illetve tartalmaztak aromát, színezéket is, néhány kivétellel pedig potenciálisan allergizáló összetevőt is.

Az utolsó helyekből négyet is a Danone bérelt ki, melyből két terméke egyáltalán nem tartalmaztak gyümölcsöt.

A legjobban szereplő Virágoskút nem ismeretlen a hazai biotermékeket fogyasztók előtt. Az ország legnagyobb biogazdasága található itt, és hamarosan az első magyar biocsárda is.

 
Forrás: tudatosvasarlo.hu
Kép: Pixabay.hu

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére