Jelenlegi hely

Európai Mézes Reggeli program az óvodákban, iskolákban

A Földművelésügyi Minisztérium és az  Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) 2016. november 18-án (pénteken) rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot.

Ilyenkor a kezdeményezéshez csatlakozó iskolákban, óvodákban a gyerekek helyi méhészek mézeit kapják reggelire, ezzel is népszerűsítve az egészséges mézfogyasztást és a helyi családi méhészeteket és nem utolsó sorban, a reggeli étkezés szükségszerűségét.

A Szlovéniából származó, ma már Európai szintű kezdeményezés lényege, hogy felhívja a figyelmet a jó étkezési szokásokra, amit már gyerekkorban ki kell alakítanunk. Egyúttal felkelteni a fiatalok figyelmét a mezőgazdaság, az egészséges táplálkozás és a természeti értékek iránt.

Annak ellenére, hogy Magyarország csak 2014-ben csatlakozott a programhoz, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület koordinálásával már a második évben több, mint 500 helyszínen, közel százezer gyerek számára ajánlottak fel mézadományokat a helyi családi méhészetek. 

Az idén a központi helyszín a Bács-kiskun megyei Kiskunhalason lévő Fazekas Mihály Általános  Iskolában lesz. A rendezvényhez idén minden megyéből csatlakoztak általános iskolák, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület téjékoztatása szerint a jelentkezések folyamatosanan tartanak. 


Mézzel, lélekkel – nlcafé nyereményjáték a gyerekeknek

Töltsd fel mézes fotód, írd meg, miért szereted a mézet és nyerj édes nyereményeket! Küldj fotót kedvenc mézes pillanatodról - közös családi reggeli, süteménysütés, teázás - valamint írd meg egy mondatban, miért szereted a mézet, hátha a tiéd lesz a magyar termelői mézekből álló ajándékcsomagok egyike!

KÉP FELTÖLTÉSE ITT

 

Forrás: Országos Magyar Méhészeti Egyesület, nlcafe.hu

Monorimami

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére