A hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak:
- páratlan zokni
- egy-két csésze rizs, vagy bab, vagy ha akad hungarocell golyók esetleg vatelin
- zsineg, fonal
- ragasztó
- olló
Elkészítés:
1. A zoknit megtöltjük valamelyik töltőanyaggal, éppen amit otthon találunk. Akár vegyesen is tölthetjük. A rizs és a bab tartást ad neki, viszont súlyosabb is lesz. A vatelin jól formázható. Célszerű az aljába az előbbieket tölteni, és a fej részébe a könnyebb tölteteket tenni. A töltés megkönnyítéséhez a zoknit húzzuk egy ragasztószalagra, vagy egy széles szájú pohárra.
2. Mikor megfelelő keménységűnek érezzük a nyuszit, kössük el a nyakánál lazán. Formázzuk meg a testét és a fejét is.
3. A zokni szárától pár centivel lejjebb kössük el a nyuszi fejét ott, ahol a füle fog kezdődni.
4. Ha kell, újra formázzuk a fejét, és a testét, a nyakánál most már szorosan kössük el.
5. A fülnél vágjuk be a kötésig és formázzuk meg a fülecskéit.
6. Kész a nyuszi teste, jöhet a dekoráció. Nézzünk szét a varró dobozban, sok hasznos dologra akadhatunk. A nagyobbak varrhatnak, a kisebbek ragaszthatnak, rajzolhatnak. Köthetünk a nyakába sálat, készíthetünk fonalból hajat, szalagból masnit.
A nyuszikat és a fotókat Farkas Szilvia és gyerekei készítették.
(Debrecenimami)
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges