Jelenlegi hely

Nyaralás egész nyáron!

Legtöbbünknél a szó szerint vett elutazós nyaralás sajnos csak legfeljebb egy-két hétre korlátozódik, míg a nyár ennél jóval hosszabb.  De ez nem lehet gond, ha egy család számára nem a helyszín, hanem az együtt töltött idő minősége a leglényegesebb.

Élményeket akár hétköznap is szerezhetünk magunknak, és a pénztárcánkat sem kell leterhelni vele. Épp ezért nagyon fontos, hogy minél több olyan programot tervezzünk meg, amely akár akkor is megvalósítható, ha hónap vége van, netán a közös szabadidő mennyiségével van gond, és meg kell várni az egyik szülőt, amíg hazaér a munkából.

Fedezzük fel a környezetünket!

Legtöbben nem is gondolnánk, milyen fantasztikus kalandokat élhetünk át, ha egy délutánra felfedezővé, lovaggá, lepkeszámlálóvá vagy gombagyűjtögetővé vedlünk át. Az együtt átélt élmények megfizethetetlenek, ám mivel csak az útiköltséget kell állni (és néhány helyen kisebb belépőt), ez nem jelenthet  komoly pénzügyi akadályt.

Néhány ilyen túránkból válogattam (mi Baranyában lakunk): Zsongor-kő (hihetetlen kilátással - sokáig emlegettük), Jakab-hegyi pálos kolostor (itt csak a fantázia szab határt a "lovagoknak"), Máré vára (gyönyörű erdei út vezet odáig, és a kincsekkel teli kút nagyon csábító), Malomvölgyi tó (kacsákkal, botokkal, játszótérrel).

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére