Jelenlegi hely

Sportcipők gyerekeknek – hogyan találd meg a legjobb modellt csemetédnek?

Amikor gyermekeink számára választunk sportcipőt, akkor mindenképp oda kell, hogy figyeljünk olyan lényeges részletekre is, amely nem biztos, hogy magunktól eszünkbe jutna. Márpedig a fejlődő szervezet számára igencsak fontos ezeket számba vennünk. Az alábbiakban adunk pár tippet, hogy te is megtalálhasd a tökéletes sportcipőt gyermeked számára.

Miért érdemes márkás sportcipőt választani?

A kicsik lába rendkívül érzékeny. Az egész testük folyamatosan növésben van, így a lábaik is. Ilyenkor alakul ki a megfelelő lábboltozat, és erősödnek meg az ízületek. Ha viszont olyan cipőt választunk számunkra, amely kényelmetlen és megfájdul benne a lábuk, akkor ezzel az egészségüket is komolyan veszélyeztetjük. Az ilyenkor épp kialakulóban lévő ízületeket egy rosszabb minőségű lábbeli képes megterhelni és úgy elnyomni, hogy tartásproblémák, hátfájás, valamint legrosszabb esetben akár tartós mozgásszervi problémák is lehetnek belőle.

Ezért amikor a megfelelő gyerek sportcipőt keressük, érdemes a márkásabb modellek közül választanunk. Az olyan márkák, mint például a Nike, évtizedek óta fejlesztik a cipőiket – mindezt persze annak fényében, hogy a sérülékeny lábaknak számára is kényelmes, biztonságos lábbeliket kínáljanak. A Nike gyerekcipők fejlesztésénél odafigyelnek valóban a kicsik egészségére. Olyan talpazatot és talpbetéteket terveznek, amelyek elnyelik a lábak becsapódásakor keletkező energiát, ezzel tehermentesítve a csontozatot, valamint az ízületeket. Ilyen fejlesztéseket egy ismeretlen, olcsó márka nem igazán végez. Ebből adódóan az olcsóbb, rosszabb minőségű lábbelik nem kifejezetten alkalmasak rendszeres viselésre.

Figyeljünk a cipőtalpakra

A jó sportcipő igazán a talpairól ismerhető fel. A már említett Nike cipők esetében például sok modell speciális tervezésű talpakkal rendelkezik. Ez a gyerek sportcipők esetében is igaz, és természetesen nem csak a Nike cipőknél. Csemeténk számára akár a hétköznapokra is vásárolhatunk ilyen sportcipőket. A minőségi gyerek sportcipők a hétköznapi modellek esetében is rendkívül kényelmesek, a talpuk nem csúszik és nem is túlzottan merev. Kifejezetten úgy alkották meg őket, hogy a kicsik fejlődő lábai számára tökéletesek legyenek.

Ezért az ilyen cipőkbe minőségi légáteresztő és nedvességelvezető talpbetétet tesznek. Ezek a gyerek sportcipő típusok ráadásul mindig rendkívül strapabíróak. A cipők talpa nem kopik el, és a többségük direkt olyan kopásvédelemmel van ellátva, amely az örökmozgó kicsik számára szinte elengedhetetlen.

A megfelelő felsőrész megtalálása

A megfelelő sportcipő esetében a felsőrész anyagát is érdemes meghatároznunk. Nem mindegy ugyanis, milyen alkalomra választunk sportcipőt az adott anyagból. Hétköznapokra és játékhoz egyértelműen a valódi bőr gyerek sportcipők jelentik majd a legjobb választást. Ezek könnyen tisztíthatóak, nem kopnak, és sokkal nehezebben sérülnek, mint a velúr vagy vászon anyagúak.

Szponzorált tartalom

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.
Ugrás az oldal tetejére