Jelenlegi hely

Ilyen árakon mozognak most a lakásbiztosítások

A lakásbiztosítás igen elterjedt Magyarországon. Az itthoni otthonok kb. 65-70%-a biztosított, amely jól hangzik, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik. A legtöbb ilyen jellegű szerződés elavult, pedig az ajánlások szerint minden két évben meg kellene újítani egy lakásbiztosítást. A piaci termékek változása miatt pedig könnyen lehet, hogy lakásbiztosítás-váltással igen sokat spórolhatnának az ügyfelek.

Hogyan lehet megtalálni a legjobb ajánlatokat?

Ha nem az a hobbink (még nem találkoztunk olyannal, akinek ez volt), hogy biztosítók különböző lakásbiztosítási ajánlatait hasonlítgassuk össze vég nélkül, akkor érdemes szakemberekhez fordulni. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen költségei vannak egy lakásbiztosításnak, szóba állhatunk egy adott biztosítócég képviselőjével vagy fordulhatunk független szakértőkhöz. Az utóbbinak az előnye az, hogy több (akár egy tucat) különböző cég termékeihez és szolgáltatásaihoz is hozzáférünk, míg hátránya nincs: ügyfélként ugyanannyiba kerül, mint az előző opció: teljesen ingyenes. A független szakértő nem kell, hogy egy régi, középiskolás ismerős legyen, akiről egy vagy két évtizede nem hallottunk és egyszer csak felhív minket telefonon, elég, ha online kitöltünk egy ún. kalkulátort. Itt az alapvető adatok begépelése után rögtön több ajánlatot is kapunk:  ha pedig mégis szívesen beszélgetnénk egy biztosítás szakértővel, a kalkulátorokat üzemeltető oldalakon (pl. Biztoshely.hu) erre is szokott lehetőség lenni.

Mennyi időbe telik használni a kalkulátort?

Körülbelül 5-10 perc pötyögés után rögtön látni fogjuk több, akár egy tucat biztosító ajánlatait. Rendkívül gyorsan, 10 perc alatt szerződést is köthetünk. Jó hír: a meglévő biztosítást is fel lehet mondani ugyanezen a néhány perc alatt, mindössze egy alkuszi megbízást kell aláírni ehhez is.

Csak az ár számít?

Ha az lenne a kérdés, hogy melyik a legjobb autó a világon, valószínűtlen, hogy bárkinek is a legolcsóbb modellek egyike jutna eszébe. A lakásbiztosítások között nincs akkora  szórás persze, mint a kocsik között, de egyértelmű, hogy a pontos szolgáltatások és ezek minősége rendkívül fontos.

Említsünk meg néhány elemet, amelyet egy megbízható biztosítás mindenképp tartalmaz:
- természeti csapások, mint árvíz, nagy vihar (felhőszakadás, viharkár), villámcsapás, földcsuszamlás, földrengés, föld- és kőomlás, üregomlás, hó nyomás, jégeső (jégverés)
- robbanás,
- idegen jármű ütközése, légi jármű ütközése, idegen tárgy ütközése.

Reméljük persze, hogy ezek egyike sem történik meg soha, de ahogy a jól ismert mondás tartja, jobb félni, mint megijedni. Tehát legyünk abszolút felkészülve a váratlan eseményekre is.

Kiegészítő termékek is léteznek?

Természetesen, és ebből a rövid felsorolásból ki fog derülni, hogy érdemes ezekre is felkészülni: ilyenek a villámcsapás másodlagos hatása, a csőtörés és más vízkár, az üvegek betörése, a rablás, a kerti bútorok ellopása, sőt, még olyan szolgáltatások is léteznek egyes biztosítóknál, mint hűtött élelmiszerek megromlása, indokolt zárcsere, bankkártya lopása után csere, stb.

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.
Ugrás az oldal tetejére