Jelenlegi hely

Fogápolási tanácsok kezdőknek és haladóknak

Kétségkívül mi emberek sokszor felszínesek, és hajlamosak vagyunk a másikat a külső jegyei alapján megítélni. Éppen ezért bizonyos helyzetekben nagyon is fontos az első benyomás.

A ruhák és a frizurák mellett bizony megszoktunk nézni a másik fogát is beszélgetés közben, és ha elszíneződött vagy épp hiányos fogsort látunk, általában azt a következtetést vonjuk le, hogy másik fél nem törődik megfelelően a szájhigiéniával. A kávézás, dohányzás, és a nem megfelelő fogápolási eszközök hiánya elég lehet ahhoz, hogy takargassuk fogainkat nevetés vagy beszéd közben. Annak érdekében, hogy fogaink egészségesek és szépek is legyenek, egyrészről minél korábban a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, másrészről meg kell fogadni néhány fogápolási tanácsot!

Fogaink védelme érdekében szerencsére sokat tehetünk, mindössze be kell tartani néhány szabályt. Az egyik legfontosabb teendő, hogy rendszeresen, naponta legalább kétszer megmossuk a fogunkat, mialatt nem árt figyelni az időt is, és legalább két percig végezi a műveletet. Sok múlik azon is, hogy milyen fogkefét választunk. A mechanikus fogkeféknél sokkal jobb választások lehetnek az elektromos fogkefék és a szónikus fogkefék, melyek használatával jóval hatékonyabban tudjuk majd fogainkat a lepedéktől, az ételmaradékoktól, és a baktériumoktól megtisztítani még a nehezebben elérhető helyeken is. Sokan hajlamosak alábecsülni, ezáltal kihagyni a fogköztisztítást a fogápolás során, holott egy nagyon is fontos fázisa a megfelelő szájhigiéniának a fogak közötti maradékok eltávolítása. Erre alkalmas lehet a fogselyem, a fogköztisztító kefe, és a szájzuhany is.

Kezdőknek és haladóknak is érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy megtalálják a számukra ideális fogkrémet, hiszen ami jó másnak, azzal lehet mi nem érjük el a kellő hatást. A Profimed weboldala remekül összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a fogápolással kapcsolatban! Érdemes tehát felkeresni a linken található webáruházat, ahol nem csak meg lehet vásárolni azokat az eszközöket, amikről eddig szó volt, de hasznos cikkeket is olvasni lehet ebben a témában. Utána lehet náluk járni például annak, milyen elven működik a szájzuhany, és miért lehet jobb választás egy hagyományos elektromos fogkefénél a szónikus fogkefe.

Náluk nagy választékban lehet megtalálni a legjobb és legmodernebb elektromos eszközöket, ráadásul kiváló áron. Sőt, azok, akik rendszeresen felkeresik ezt az oldalt, remek akciókba is belefuthatnak. Ahelyett tehát, hogy egy vagyont hagynánk ott a fogorvosnál azért, hogy szépek legyenek a fogaink, vagy esetleg csillapítsa a fájdalmat, fektessünk be a megfelelő fogápolási eszközükbe, és fogadjuk meg az itt felsorolt tanácsokat! Ehhez ki sem kell mozdulnunk a kényelmet és biztonságot jelentő lakásunkból, hiszen mind az információszerzést, mind pedig a rendelést online intézhetjük akkor, ha Proimed.hu oldalát választjuk!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.
Ugrás az oldal tetejére