Jelenlegi hely

Fogápolási tanácsok kezdőknek és haladóknak

Kétségkívül mi emberek sokszor felszínesek, és hajlamosak vagyunk a másikat a külső jegyei alapján megítélni. Éppen ezért bizonyos helyzetekben nagyon is fontos az első benyomás.

A ruhák és a frizurák mellett bizony megszoktunk nézni a másik fogát is beszélgetés közben, és ha elszíneződött vagy épp hiányos fogsort látunk, általában azt a következtetést vonjuk le, hogy másik fél nem törődik megfelelően a szájhigiéniával. A kávézás, dohányzás, és a nem megfelelő fogápolási eszközök hiánya elég lehet ahhoz, hogy takargassuk fogainkat nevetés vagy beszéd közben. Annak érdekében, hogy fogaink egészségesek és szépek is legyenek, egyrészről minél korábban a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, másrészről meg kell fogadni néhány fogápolási tanácsot!

Fogaink védelme érdekében szerencsére sokat tehetünk, mindössze be kell tartani néhány szabályt. Az egyik legfontosabb teendő, hogy rendszeresen, naponta legalább kétszer megmossuk a fogunkat, mialatt nem árt figyelni az időt is, és legalább két percig végezi a műveletet. Sok múlik azon is, hogy milyen fogkefét választunk. A mechanikus fogkeféknél sokkal jobb választások lehetnek az elektromos fogkefék és a szónikus fogkefék, melyek használatával jóval hatékonyabban tudjuk majd fogainkat a lepedéktől, az ételmaradékoktól, és a baktériumoktól megtisztítani még a nehezebben elérhető helyeken is. Sokan hajlamosak alábecsülni, ezáltal kihagyni a fogköztisztítást a fogápolás során, holott egy nagyon is fontos fázisa a megfelelő szájhigiéniának a fogak közötti maradékok eltávolítása. Erre alkalmas lehet a fogselyem, a fogköztisztító kefe, és a szájzuhany is.

Kezdőknek és haladóknak is érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy megtalálják a számukra ideális fogkrémet, hiszen ami jó másnak, azzal lehet mi nem érjük el a kellő hatást. A Profimed weboldala remekül összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a fogápolással kapcsolatban! Érdemes tehát felkeresni a linken található webáruházat, ahol nem csak meg lehet vásárolni azokat az eszközöket, amikről eddig szó volt, de hasznos cikkeket is olvasni lehet ebben a témában. Utána lehet náluk járni például annak, milyen elven működik a szájzuhany, és miért lehet jobb választás egy hagyományos elektromos fogkefénél a szónikus fogkefe.

Náluk nagy választékban lehet megtalálni a legjobb és legmodernebb elektromos eszközöket, ráadásul kiváló áron. Sőt, azok, akik rendszeresen felkeresik ezt az oldalt, remek akciókba is belefuthatnak. Ahelyett tehát, hogy egy vagyont hagynánk ott a fogorvosnál azért, hogy szépek legyenek a fogaink, vagy esetleg csillapítsa a fájdalmat, fektessünk be a megfelelő fogápolási eszközükbe, és fogadjuk meg az itt felsorolt tanácsokat! Ehhez ki sem kell mozdulnunk a kényelmet és biztonságot jelentő lakásunkból, hiszen mind az információszerzést, mind pedig a rendelést online intézhetjük akkor, ha Proimed.hu oldalát választjuk!

Neked ajánljuk!

Iskolai zaklatások, bullying, cyberbullying - Tehetünk ellene?

Iskolai zaklatások, bullying, cyberbullying - Tehetünk ellene?

Az elmúlt hetek történései, tragédiája sokunkat sokkolta. Egyre több eset lát napvilágot az iskolai zaklatás témakörében, sajnos időnként tragikus végkifejlettel. Megelőzhető lenne a probléma? Mit tehetünk szülőként? Erről kérdeztük Szigeti Mónika, klinikai szakpszichológust, a Somogy Megyei Pedagógai Szakszolgálat főigazgatóját.
Cinkos anyák - avagy kinek a feladata a házi feladat?

Cinkos anyák - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Ugrás az oldal tetejére