Jelenlegi hely

Hűsítő finomságok

A tomboló kánikulában jól fognak esni ezek a hűsítő finomságok:


Gyümölcskrém

Hozzávalók:

 
20 dkg puha gyümölcs
10 dkg porcukor
1 tojásfejérje
 
Elkészítés:
 
A gyümölcsöt összetörjük és a porcukorral és tojásfehérjével kemény habbá verjük. Fagyis kanállal kis tálkákba adagoljuk és 2 órára a fagyasztószekrénybe tesszük. Tetejét gyümölccsel díszítve tálaljuk.
 
Nyári turmix
 
Hozzávalók:
 
150 gr nyári bogyó (eper, málna, szeder, áfonya)
3 dl tej
 
Elkészítés:
 
Tegyük a gyümölcsöket és a tejet tumixgépbe vagy botmixerrel turmixoljuk sűrűre. Azonnal szolgáljuk fel.
 
A képen szereplő ital szederből készült.
 

Dinnye-süni
 
Hozzávalók:
 
görögdinnye
sárgadinnye
fogpiszkálók
 
A dinnyéket félbe vágjuk, belsejét dinnyevájóval kikanalazzuk, majd a kis “golyókat” fogpiszkálóra szúrjuk és kidekoráljuk a félbe vágott dinnyehéjakat.

 

 

Készítette: M. Tímea

 

Neked ajánljuk!

Új lendület a második félévre: kreatív tanulási technikák, amiket érdemes kipróbálni otthon

Új lendület a második félévre: kreatív tanulási technikák, amiket érdemes kipróbálni otthon

Véget ért a tanév első fele, és már a szülők is kézhez kapták gyermekeik félévi értesítőjét az elért osztályzatokról. De mit tehetsz szülőként, ha a jegyek nem felelnek meg az elvárásaidnak? Hogyan támogathatod gyermekedet abban, hogy önbizalma és tanulási kedve kitartson a tanév hátralévő részében?
A természet mosolya

Mit suttog az erdő?

Pályázat típusa: Természetvédelmi-irodalmi vers,-próza,-meseíró pályázatKorosztály: több korosztály: általános iskolások és középiskolásokBeküldési határidő: 2025. június 20.
A természet mosolya

A természet mosolya

Pályázat típusa: természetfotósKorosztály: több korosztály: általános iskolások és középiskolásokBeküldési határidő: 2025. június 20.
Stockholmi Ifjúsági Víz Díj

Stockholmi Ifjúsági Víz Díj

Pályázat típusa: tudományos - nemzetköziKorosztály: 15 - 20 éves középiskolásokBeküldési határidő: 2025. február 23.
Ugrás az oldal tetejére