Jelenlegi hely

Gondolatok férfi Sammel - "Már megint a haverokkal lógsz..."

Sok házasságban probléma a férj baráti köre: „Rám/ránk soha nincs időd, mindig csak EZEKKEL mész mindenhová…" - Vajon miért? Lássuk férfi Sam gondolatait a férfiak közötti barátságról!

Tudom, nem túl stílusos, de a mai témámhoz engedd meg, hogy egy viccet hívjak segítségül:

Egy napon a férj nem jött haza este. A felesége megkérdezte hol aludt, a férj pedig azt válaszolta, hogy az egyik barátjánál. A felesége nem hitt a történetben és felhívta a férj 10 legjobb barátját, hogy kiderüljön az igazság.  A barátok közül 8-an igazolták, hogy ott aludt, 2-en pedig, hogy még mindig ott van…

Nos, a mai témám a BARÁTSÁG.

A férfiak közötti, talán számodra érthetetlenül zajló kapcsolatrendszer.

Jól tudom, hogy sok házasságban probléma a férj, partner baráti köre: „megint a haverokkal lógsz (pecázol, focizol, stb.), rám/ránk soha nincs időd, mindig csak EZEKKEL mész mindenhová…"

Ha nem bánod, a probléma megoldásához tisztázzunk néhány fogalmat:

Barát, haver, cimbora, span…

Néhány jól ismert kifejezés a férfiak közötti viszonyokkal kapcsolatban. És ez a sokszínűség már mutatja is a dolog bonyolultságát.

Hiszen Te, ti csak annyit mondtok a hozzátok közel álló hölgyekre: BARÁTNŐM.

A férfiak ősidők óta csapatokba szerveződnek, igen talán már jön is a gondolatod, mint az állatok. Például a farkasok… Nem akarnék evolúciós okfejtésekbe bonyolódni, de az tény, hogy a férfiak egymással mindig is többrétegű érzelmi viszonyokat tartottak fent az évmilliók során.

Hiszen a feladataik megoldásához (anno leginkább védelem) mindig társakra volt szükségük, aztán az idők múlásával, mivel csak érző lények vagyunk magunk is, előjöhetett végre a lélekkel is ellátott EMBER. Aki szeret beszélgetni. Beszélgetni mindenféléről.

Egy férfi általában szereti a férfitársaságot. Ezen belül van, akikkel a szakmáról lehet beszélgetni. Ezek a munkatársak. Van, akikkel a sportról, ezek a haverok. Van, akikkel egy jó sör mellett a nőkről, ezek a cimborák, és van, akikkel egy közös hobbiról, gyűjtőszenvedélyről, autókról lehet gondolatokat, véleményeket cserélni. Na, ezek a spanok.

És kivel beszélget az ember családi gondokról, anyagi nehézségekről, múltról, házsártos feleségről:))), új szerelemről, vacakoló prosztatáról? Nos, Őt hívjuk BARÁTNAK!

Minket, ha egy férfi barát éjjel felhív, hogy bajban van, nem azt kérdezzük tőle „mi történt?”, hanem hogy „hová menjek érted?!” Ha egy BARÁT azt mondja „szükségem van rád!”, (sőt tán még mondania sem kell) nem kérdés, hogy az egy éve általad alaposan előkészített, milliméterre kiszámolt családi nyaralást lazán eltolom egy nappal, még azt is vállalva, hogy a tengerparton majd napokig nem szólsz hozzám…

Mert a férfi barátságok gyakran évtizedekre nyúlnak vissza, még a gyerekkorból gyökereznek, és rengeteg olyan tápláló élmény van mögöttük, melyek a számotokra talán értéktelenek, de két férfi közt örök kapcsot kovácsolnak. Törhetetlen ACÉLBÓL!

Ismered a nyilván számotokra bántó, férfiak által gyakran emlegetett mondást:

„Nőd, annyi lehet, mint égen a csillag. De BARÁTOD, csak az az EGY!”

Nos, ez a „kutya” van gyakran a problémák mögött elásva.

Nem tudom árnyaltam-e egy kicsit a képet?

Tudnod kell, a többször emlegetett új életemben, már én sem értek egyet a rendszeres pecázásokkal, a minden hétvégén zajló kispályás sörmeccsekkel. Én már a hölgypartneremmel megélt közös élményekben hiszek. De egy férfinak tényleg szüksége lehet a nélkületek megélt baráti együttlétekre. Hogy kiengedhesse a gőzt.

Mert lásd be! A focit nem szereted, a bojliról az sem tudod eszik-e, vagy isszák, Miranda Kerr pedig szerinted a formás kis hátsójával pontosan húzzon el a fenébe… Igaz?!

Zárógondolat:

Sok nagy gondolkodótól olvastam (melyet most már osztok magam is), hogy a végcél valahol mégiscsak az lenne, hogy a férfiember társa, szerelme, gyermekei anyja a nagy betűs BARÁT is egyben. :)

Jövő héten újra itt leszel?

Örülnék!

Sam

Tetszett a téma? Tudod: a cikkhez (bejelentkezés után) hozzászólhatsz, vagy bejelentkezés nélkül, privátban kérdezhetsz itt.

Korábbi írásaim:

Gondolatok férfi Sammel - "Ne haragudj, hülye voltam!:"

Gondolatok férfi Sammel - Hová tűntek a lovagias, valódi férfiak?

Gondolatok férfi Sammel - Netes társkeresés?

Gondolatok férfi Sammel - Mitől jobb egy 20 éves?

Gondolatok férfi Sammel - Szerelem szerviz

Gondolatok férfi Sammel - Miért nem?

Gondolatok férfi Sammel - Mindenben győzni akarunk!

48 éves, elvált, a hadak útját már megjárt, őrülten szerelmes, boldog kapcsolatban élő apuka vagyok.

Hölgyeim! Jó kis kombó, igaz?! Lenne kedvük megismerni néhány gondolatomat a párkapcsolatról, szerelemről, férfi-női szerepekről? Hogy én hogyan látom FÉRFISZEMMEL?!

Régóta figyelem az Imami felületeket, örömmel is olvasom őket. Izgalmas, jó témák, valóban hasznos tanácsok, élményszerű programok, és ami fontos, kiváló KÖZÖSSÉG!

De feltűnt, hogy hiányzik a témák, vélemények közül a FÉRFI! A férfi energia, álláspont, építő jelenlét…

Leszögezem: sem pszichológus, sem párterapeuta, sőt még coach sem vagyok. Csak egy sokat látott, tapasztalt FÉRFI, aki szereti, tiszteli, és néha talán érti is a nőket:))), de a férfi lelket, mozgató rugókat, „miérteket?” mindenképp…

Így talán hasznukra lehetek. Hogy a meglévő kapcsolatukat, annak férfi vonatkozásait jobban megértsék. Vagy az épp új életet, szerelmet keresők jobban, sérülésektől mentesen dönthessenek az új partnerrel kapcsolatban.

Hiszem, hogy sok kapcsolatban nem tudnak a résztvevők őszintén beszélgetni, a hölgyek közötti barátnős gondolatcserék pedig néha egyoldali véleményeket eredményeznek csupán.

Engedjék meg, hogy a jövőben „barátjuk” lehessek, akivel az esetleges problémáikat, férfiakkal kapcsolatos kérdéseiket tét nélkül megvitathatják. Szívesen válaszolok egy-egy, általam felvetett téma után a felmerülő kérdésekre.

Jöhetne most egy online pertu ivás?! Megtisztelő lenne, nagyon köszönöm, akkor egészségedre!

Várlak minden héten, "Férfiszemmel" rovatomban!

Szeretettel, Sam

 

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2020 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyi zenék gyerekeknek - hangolódjunk az ünnepekre

Karácsonyi zenék gyerekeknek - hangolódjunk az ünnepekre

Klasszikus és modern karácsonyi dalok, melyek garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatod! Készítettünk egy válogatást a legkisebbeknek is, fogadjátok szeretettel és hangolódjatok együtt az ünnepre!
Karácsonyi zenék felnőtteknek - hangolódjunk az ünnepekre

Karácsonyi zenék felnőtteknek - hangolódjunk az ünnepekre

Klasszikus és modern karácsonyi dalok, melyek garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatod! A karácsonyi készülődés során imádom hallgatni az erre hangoló zenéket. Mikor kigyulladnak otthon a fények Szenteste, szeretem, ha ahhoz illő zene szól és nem a híradó háttérzaja búg az ajándékozás kellős közepén... Persze az otthoni sütés, főzés, takarítás is jobban megy, ha olyan zenéket hallgatunk, melyek segítenek az ünnepre hangolódni. Fogadjátok szeretettel a mi kis karácsonyi válogatásunkat! 
Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek:  „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Ugrás az oldal tetejére