Jelenlegi hely

Megbízható szakembert keresel vagy kismamaként kiegészítenéd a gyest?

A minap találkoztam a barátnőmmel (nevezzük őt Rékának), aki lelkesen mesélte, hogy 3 éves fiához milyen egyszerűen és gyorsan találta meg az ideális, megbízható bébiszittert. A neten keresgélve ez számomra hihetetlennek tűnik, pedig igaz, hogy nem egy ismerős ajánlása alapján talált rá. Kíváncsivá tett: ez hogyan sikerült neki ilyen gyorsan? Ekkor mesélt a Qjob.hu szakemberkereső oldalról.

Mi is pontosan a Qjob.hu?

A Qjob.hu nem egy tipikus álláskereső-kínáló oldal, annál sokkal több. Egy szakemberkereső, ahol könnyedén adhatsz fel hirdetést, vagy ajánlatot adhatsz a számodra szimpatikus hirdetésekre.

Megnéztem, hogy kismamaként, vagy a családnak miben segít a Qjob.hu!

Amikor bébiszittert, háztartási segítőt vagy kertészt keresel és nincs ilyen az ismeretségi körödben, akkor a legbiztonságosabban a Qjob.hu-n tudsz feladni hirdetést.


Esetleg a gyest szeretnéd kiegészíteni takarítással, vasalással vagy egyéb munkával? Akkor is kitűnő választás a Qjob.hu. Magad jelentkezhetsz egy-egy meghirdetett pozícióra. Mindezt egyszerűen, biztonságosan és gyorsan.

Neked is hihetetlen?

Először nekem is az volt, de kipróbáltam, hiszen éppen elromlott a mosogatógépünk, így kapóra jött a lehetőség. A hirdetés feladása 10 percet vett igénybe. (Ebbe a 10 percbe még a számítógép bekapcsolását és a hirdetéshez tartozó fotó elkészítését is beleszámoltam.)

Egy órán belül pedig már fel is vettem a kapcsolatot egy „Hitelesített szakemberrel”. Könnyebben bíztam meg így egy szakembert, mert ez számomra a személyes ajánlást jelentette. Olyan volt, mintha egy jóbarát ajánlotta volna, akiben megbízhatok.

Kipróbáltam, tényleg pofon egyszerűen használható!

Benned is felmerülhet a kérdés: kell fizetni a szolgáltatásokért az oldalon?

Igen, az oldal működése és fejlesztése is pénzbe kerül, így a szolgáltatás minőségét, és a szakemberek megbízhatóságának ellenőrzése is csak így garantálható. A fizetésnél többféle lehetőség közül választhatsz.

Nézzük csak:


Mi történik, ha te adod fel a hirdetést?

 • Eldöntheted, hogy az oldal szolgáltatási díját te fizeted
 • áthárítod a szolgáltatóra
 • vagy felezitek.

Ha szolgáltatóként ajánlatot szeretnél adni egy hirdetésre:

 • az első húsz ajánlattételi alkalom ingyenes
 • utána dönthetsz, hogy előfizetsz 30, 60 vagy 90 napra
 • vagy egyenként fizetsz az ajánlattételekért. Minden esetben előre fizeted ki a díjat, viszont csak a sikeres megrendelésért kell ténylegesen megfizetni ajánlattételi díjat. Minden más esetben visszautalásra kerül az ajánlattételi díj.

Kismamaként nem csak szakemberre lehet szükséged…

Nem csak a bébiszittert, takarítónőt, kertészt találhatod meg gyorsan a Qjob.hu-n, hanem akár a családi kasszát is növelheted. Könnyedén adhatsz fel hirdetést ugyanazzal a regisztrációval, amivel szakembert is kerestél. 

Első lépésként kiválasztod a 16 fő szakterületből, hogy mit szeretnél meghirdetni.

A következő lépésben csak egy űrlapot kell kitölteni és kész is.

 • Adj egy címet a hirdetésednek, ami rövid, tömör és lényegre törő!
 • Készíts egy részletes leírást, amiben minden apró fontos dologra térj ki, ami számodra kizáró lesz a jelentkezőknél. Minél pontosabb leírást adsz, annál könnyebben jelentkezik egyből a megfelelő szakember a feladatra, így a plusz köröktől is megkímélheted magad. A leíráshoz akár fényképet is csatolhatsz. (Én is így tettem a mosogatógépemmel és a hibakódját is egyből feltöltöttem)
  (Akkor sincs baj, ha időközben rájöttél, hogy inkább másik kategóriába sorolnád a hirdetésedet, mert ezt még itt is megteheted. :)
 • Dátum és idő: Itt megadhatod, hogy mikortól/meddig lenne szükséged a szakemberre, vagy akár egy időszakot is meg tudsz határozni.
 • Szolgáltatás helyszínét is megadhatod, ha távmunkára keresel szakembert akkor természetesen nem, de ha a mosogatógép helyhez kötött, vagy babysittert keresel, akkor pontos címmel is felteheted a hirdetést. 
 • A Qjob.hu egyik legszimpatikusabb lehetősége (a sok közül), hogy köthetsz „kockázatmentes üzletet”
Kockázatmentes üzlet
A megbízási díjat a szakember kiválasztásakor, a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról zárolja a pénzügyi szolgáltatójuk a feladat elvégzéséig. Így a szakember és a feladatot kínáló is biztonságban érezheti magát.
 • Itt hozod meg a döntést is, hogy a közvetítői díjat ki fizesse.
 • Add meg, hogy meddig legyen elérhető a hirdetésed
 • A végén pedig megadod a saját adataidat, amivel egyben a regisztrációt is elkészíted, vagy ha már regisztráltál, akkor itt egyszerűen belépsz az adataiddal.

Mi történik ezután?

A Qjob.hu azonnal értesíti a témában regisztrált szakembereket, így nekem már csak hátra kellett dőlnöm és várni, hogy jöjjenek a jelentkezések a mosogatógép javítására. Nagyon fontos, hogy az én adataimat, amikor hirdetést adok fel, a rendszer nem adja ki a szakembereknek. Ők csak a feladatot látják, arra jelentkeznek, így én a válogatás után, a számomra szimpatikus jelentkezővel tudom felvenni a kapcsolatot.

Felértékelődött az atipikus munkavégzés

Az új szakemberkereső oldal kialakítása és indítása még a járványhelyzet előtt készült. A rugalmas, részmunkaidős munkalehetőségek megtalálására itthon eddig nagyon kevés lehetőség volt. Ráadásul, ha egy szakembert keresünk egy-egy alkalmi feladat esetén, arra legtöbb esetben csak az ismeretségi körünket használhattuk, ahol jó esetben találtunk szabad kapacitással rendelkező szakembert. A Qjob.hu-val ez már egyszerűen megy majd.  

Talán még soha nem volt ilyen egyszerű atipikus munkára szakembert keresni, vagy szakemberként megfelelő feladatokat találni a környékünkön. A mai járványügyi helyzetben csak tovább nő ezen szolgáltatások iránti igény, így a Qjob.hu oldalán a kereslet és kínálat is hamar többszörösére nőhet, ami a hatékony munkakeresést segíti elő.

 


Busi Antónia
Pécsimami

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére