Jelenlegi hely

Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről

COVID-19-figyelő - Az első hivatalos virtuális világtérkép a járványhelyzetről.

A Microsoft COVID-19-figyelő néven készített egy virtuális térképet, melyen nyomon követhető valóságos időben a koronavírus által súlytott területeken kialakuló érintettek száma. A szolgáltatást a Bing Map biztosítja. A interaktív térkép szolgáltatás mutatja a gyógyultak, fertőzöttek és halálos esetek számát országonként listázva is, és a térképen navigálva is.

Amerikában ráadásul tagállamonként nézhetőek meg ezek a mutatók, míg a városokra kattintva az utolsó helyi információkat, híreket is meg lehet tekinteni.

A sajnos folyamatosan emelkedő megbetegedési számokat mutató adatokat több hiteles forrásból gyűjtik és hasonlítják össze, a WHO-tól, az Amerikai Járványvédelmi Központtól (CDC) és az Európai Unióban hasonló szerepet betöltő intézettől egyaránt.

Az új szolgáltatás értékes és hasznos, mivel több, hackerek által készített rosszindulatú szoftver, nem hivatalos interaktív térkép is található az interneten a témában.

Az egyetlen gond, hogy a Bing több szolgáltatási problémával is küzd az országok járványhíreinek frissítésében. Például az Egyesült Királyságról szóló utolsó hírre kattintva egy olyan videót mutat mely szerint még nincsenek hivatalos megbetegedések Nagy-Britanniában. Miközben ugyanezen szolgáltatás térképére kattintva a fertőzöttek hivatalos száma 1500 feletti.

A Bing Map magyar nyelven ezen a linken érhető el.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Leganerd

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 8.

Ma, mikor feltettem a kérdést, hogy ki hogyan is tervezi a hétvégét, úgy nézett rám a családom, mintha bolondgombát ettem volna. Pedig totál komolyan gondoltam, hogy ezt a mostani hétvégét is tervezzük meg. Kijárás nélkül.
"A nagylegény majd megoldja!" -  Önállóságra nevelés VS helikopterezés

"A nagylegény majd megoldja!" - Önállóságra nevelés VS helikopterezés

Nemrég a 10 éves fiammal sportorvosnál jártunk.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 7.

Szeretnék, óh, de szeretnék újra kisgyermek lenni. A világ felől nem aggódni. Csak a családommal együtt lenni. A sok aggódást elengedni.
Toyota Álomautó Rajzverseny

Toyota Álomautó Rajzverseny

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 0-15 éves korigBeküldési határidő: 2020. június 15.  
Ugrás az oldal tetejére