Jelenlegi hely

2019-től az endometriózis után is jár az adókedvezmény - a lista bővült!

Újabb daganatos betegségek után érvényesíthető a személyi adókedvezmény. 2019-től az endometriózis után is jár az adókedvezmény – a lista bővült!

Az imamis olvasókat legjobban talán a nőket érintő betegségek érdeklik a legjobban, de két gyakori, a férfiaknál jelentkező betegség is felkerült a listára.

Az újonnan felvett 6 daganatos betegséggel nem csak azért volt célszerű bővíteni a már meglévő betegségek sorát, hogy az érintettek anyagi hozzájárulását biztosítsák, a listabővülés arra is ráirányítja a figyelmet, hogy ezek a betegségek hazánkban népbetegségnek számítanak.

  1. mellrák
  2. petefészekrák
  3. méhnyakrák
  4. endometriózis
  5. heredaganat
  6. prosztatarák
Az újonnan bekerült betegségek után is érvényesíthető visszamenőleg az 5 éves általános elévülési időn belül az adókedvezmény, így ha a betegséget az elmúlt években diagnosztizálták, akkor utólag a korábbi évek (2013-2017) adóbevallásai önellenőrzéssel módosíthatóak.

2018-ra a 2019. május 20-ig benyújtandó adóbevallásban érvényesíthető a kedvezmény, 2019-re pedig a munkáltatónak tett adóelőleg-nyilatkozattal már év közben, a havi kifizetéseknél is igénybe vehetik az érintettek.

Részletek a NAV oldalán: https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/kedvezmenyre_jogosultak_kore.html