Pap Zsuzsa írása
Gombás szelet recept
Hozzávalók 4 személyre
- 
80 dkg jól szeletelhető sertéshús (karaj, tarja, comb, lapocka, oldalas csont nélküli része) 
- 
15 dkg húsos szalonna 
- 
2 evőkanál liszt 
- 
1 nagyobb fej hagyma 
- 
1 db zöldpaprika 
- 
1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom 
- 
30 dkg gomba (termesztett csiperke – esetleg megbolondítva kevés erdei gombával) 
- 
fűszerek: só, bors, hústól és ízléstől függően majoránna, zsálya, rozmaring, néhány szál petrezselyem 
- 
2 dl tejföl - feltételesen (tejföl nélkül is nagyon jó) 
Előkészítés
- A húst megmosod, letörölgeted róla a vizet, felszeleteled és kissé kiklopfolod, mindkét oldalán megsózod és megfűszerezed.

- A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát és paradicsomos kis kockákra vágod.
- A gombát megmosod folyó víz alatt és felszeleteled.
Gombás szelet elkészítése
- 
A szalonnakockákat egy serpenyőben kiolvasztod. A pörcöket kiszeded. 


- 
A hússzeleteket lisztbe forgatás után a szalonna zsírján mindkét oldalán átsütöd, tányérba kiszeded. 


- 
A zsíron megdinszteled a hagymát, hozzáadod a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. 

- 
Rövid párolás után hozzáadod a gombát. A gomba levet fog ereszteni, 5 percig együtt párolod a többi zöldséggel. 

- 
Visszateszed a húst a raguba és fedő alatt addig párolod, amíg a hús megpuhul. 

- 
Az étel elkészült. 
- 
Ha tejföllel szeretnéd tálalni, akkor szedd ki a hússzeleteket, tedd bele a tejfölt és forrald át. 
- 
Ezt követően visszarakhatod a húst a tejfölös szószba és tálalhatod. 

Tálalás
Tálalhatod


- metélt tésztával.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Még több fortély Zsuzsától:
Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
 
                    









