Jelenlegi hely

Mit kell tudni a Mckenzie terápiáról?

A mozgásszervi panaszok minden korábbinál többeket érintenek. Az ülő munkavégzés és a mozgásszegény életmód kiemelt szerepet játszanak abban, hogy a derékfájdalmak, a hátat és a nyakat érintő problémák jelentkeznek a mindennapokban.

Létezik egy módszer, mely a gyógytorna erejét használja ki az állapotjavulás érdekében. Nem más ez, mint a Mckenzie torna.

A Mckenzie terápia egy nemzetközileg elfogadott gyógytorna módszer, mely kiváló eredményekkel használható fel a gerinc-és végtagfájdalmak kezelésében. Az 1950-es években kifejlesztett megoldás a panaszok feltérképezésében is kiemelt szereppel bír. A gerincet, az izmokat, ízületeket érintő területek megismerésére nem csak az MRI vizsgálat lehet alkalmas, hanem a Mckenzie terápia is. Nagy előnye, hogy gyógyszerek nélkül kezelhetőek az olyan sokakat érintő panaszok, mint a fájdalom és a zsibbadás kettőse. Elsősorban nem a gyulladásos problémák esetén használható a módszer, hanem a mechanikai hátterű gondok kapcsán.

S hogy kiknek javasolt ez a terápia? A derék-és nyakfájdalmak esetén éppen úgy remek választás, mint akkor, ha hosszan tartó előrehajlás, görnyedés kapcsán jelentkeznek a panaszok. A tapasztalatok szerint a nyugalomban erősödő fájdalom szintén szükségessé teheti, hogy a speciális gyógytorna mellett tegye le a voksot. A lábakban, a kezekben érzett időszakos zsibbadás, a fenékbe sugárzó fájdalmak, isiász esetén is megéri egy próbát tenni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő terápiával.

A személyre szabottan felállított terápiás tervnek köszönhetően minden tekintetben egyéni sajátosságai kerülnek fókuszba. Persze nem maradhat el az előzetes vizsgálat sem, a cél pedig nem más, mint az, hogy a páciens a terápiától függetlenül, otthon is képes legyen elvégezni az elsajátított gyakorlatokat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy már néhány kezelés is eredményes, ezt követően pedig minimális eszközigénnyel, akár otthon is végezhetőek a helyesen elsajátított gyakorlatok. Ezek rendszeres végzésével a fájdalmak újbóli kialakulása megelőzhető, így javítva az életminőséget. A tartásjavítás segítségével már önmagában sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a rendszeresen jelentkező fájdalmaknak elejét lehessen venni. Forduljon szakemberhez mozgásszervi panaszaival, legyenek azok bármilyen stádiumban is!

Forrás: Dog & Pony

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére