Jelenlegi hely

Országos Középiskolai Fotókiállítás 2018

Pályázat típusa: fotópályázat
Korcsoport: középiskola
Beküldési határidő: 2018. február 19.

A Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fotókiállítást rendez Pécsett, az iskola aulájában a beküldött és a zsűri által kiválasztott képek felhasználásával.

A képek beérkezésének határideje: 2018. február 28. 23:59
Online eredményhirdetés: 2018. március 15. 00:00
A kiállítás ünnepélyes megnyitója és a díjak kiosztása: 2018. március 28. 11:00

A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő nappali tagozatos tanuló, személyenként legfeljebb nyolc (8) darab (országos pályázaton még nem díjazott) - fekete-fehér, színes, vagy monokróm - digitális képpel.

 

A pályázat elektronikus formában zajlik. A képeket regisztráció után, méretezve kell feltölteni a www.okfp.hu weblapra. A képek hosszabbik oldala 2835 pixel legyen és 300 dpi felbontású, mely így 24cm-es levilágítási (nyomtatási) méretnek felel meg. Kiterjesztésük JPEG, digitális méretük egyenként ne legyen nagyobb, mint 5 megabájt. A kiírástól eltérő méretű képek nem vehetnek részt a pályázaton. (kép méretezése) Regisztrációkor és a képek feltöltésekor az összes adatot (név, iskola pontos neve, lakcím, képcím, stb.) a magyar helyesírásnak megfelelő nagy- és kisbetűkkel, szabályos szóközzel kell beírni.

Témák szerint két kategóriákat határozunk meg. Az „EGYÉB” kategória eddigi hagyományainkhoz hűen nem tartalmaz témáját illetően korlátozást azon kívül hogy a képek témája a jó ízlés határain belül legyen, amiért a szerző felelősséget vállal.

A másik téma a "FÉNY/ÁRNYÉK"

A „FÉNY/ÁRNYÉK” kategóriákban olyan képeket is várunk, amelyek tulajdonképpen a fotográfia alapjátékai. A leglénygesebb eleme az direkt árnyék, valamint a világos és sötét részek arányainak folyamatos váltakozása és játéke. Direkt fények, kontrasztos formák, felesrősített tartalom jellemzi ezeket a képeket. A téma megközelítése lehet hagyományos vagy újító, realista vagy kreatív.

További információ és forrás: okfp.hu