Jelenlegi hely

Online beiratkozás? Igen, itt a jövő áprilistól!

Az ellenőrzőt és naplót évekkel ezelőtt felváltotta a KRÉTA, mely hamarosan újabb lehetőségekkel bővül az online térben. Áprilistól már nem kell szépen kiöltözve elsétálni ovisunkkal az iskolába beiratkozni, mert ez is egyike lesz az újonline funkcióknak.

Ismételten egy újabb lehetőség, hogy a papír alapú bürokráciát átveszi a gyorsabb, környezetkímélőbb online ügyintézés. A sorban állás és elfelejtett papírok helyét átveszi a kényelmes karosszék és a laptopunk.

2019 március 1-től a KRÉTA elektronikus napló és ellenőrző új funkcióval bővül: lehetséges lesz az e-ügyintézés. A tanulói mulasztások igazolása; mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása vagy a személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentése is lehetséges lesz online.

Áprilistól még bővítettebb számban lehet ügyeket intézni a beiratkozás, kiiratkozás, tanulmányokkal és bizonyítvánnyal kapcsolatos területeken.

Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt - olvasható az MTI közleményében.

Online elintézhető az általános vagy középiskolai beiratkozás, vagy akár a Közösségi szolgálat teljesítéséről szóló igazolás benyújtása. Mindezért már nem kell az iskolatitkárt nyaggatni, a KRÉTA elektronikus napló és ellenőrző rendszer felületén a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik a szülők. 

ADL - Debrecenimami