Jelenlegi hely

Május 25-től nyitják az ovikat és a bölcsiket, tantermi iskola már nem lesz

Nagyon jó hírünk van, Dr. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma bejelentette a Facebookon: újraindulnak az óvodák, bölcsődék, a digitális munkarend azonban marad. Íme a részletek!

Újraindul az élet az óvodákban, bölcsődékben jövő héttől

Dr. Maruzsa Zoltán a Facebook oldalán elmondta, mindenki arra vár, hogy megtudjuk, hogyan zárjuk a tanévet. Megszülettek az ezzel kapcsolatos döntések:

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken, május 25-től, a fővárosban pedig június 2-tól visszatérnek a normál működési rendhez. 

  • Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket.
  • A nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A digitális munkarend nem áll le

Hozzátette, hogy a tapasztalatok szerinti digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, azaz június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza nem változik.

Június 2-től azonban engedélyezik a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítők tartását. Ezen kívül engedélyezik a pedagógia szakszolgálati feladatok ellátását is.

Megváltoztatják a gyermekfelügyelet rendjét

Június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje: valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. A gyermeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérik megszervezni és fenntartani.

A felügyeletben résztvevők számára június 2-és 15. között, elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16 és 26. között a következő tanévre való felkészülésre kerülhet sor.

Intézményi hatáskörben a napközis táborok is engedélyezettek

A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések ezekről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Tanévzárók és ballagások

Arra kérik az intézményeket, hogy ne szervezzenek tömeges záró rendezvényeket, de ettől el lehet térni, kisebb, hagyományostól eltérő tanévzárót, ballagást meg lehet szervezni!

A videó teljes egészében itt megtekinthető:

- Kaposvárimami -

Neked ajánljuk!

„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

„Meglepetés a lányomnak” - 20 ajándék nyomtatható üzenetkártya

Ha anya vagy, akkor tudod, nem egyszerű mindig elmondanod a lányodnak, mit érzel. Minden szeretetünk az övék, de néha nehéz szavakba öntenünk, amit érzünk. Nem csak mi formáljuk őket, hanem ők is minket, jobbá, szebbé, nőiesebbé, elfogadóbbá, gyengédebbé változtatnak minket.
Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mit tegyek, ha szorong a gyermekem?

Mi is a szorongás? Milyen jelekre kell odafigyeljünk, mit tehetünk ellene és milyen megoldások léteznek, ha mi magunk, felnőttként is küzdünk vele? Teveliné Horváth Melinda, pszichológus ebben az írásában, ezekre a kérdésekre adja meg a válaszokat.
A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 15 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Ugrás az oldal tetejére