Jelenlegi hely

Keller&Mayer társasjátékok - Élmény ajándékba!

A Keller&Mayer Kiadó 19 évvel ezelőtt, 1995-ben adta ki első játékát. Azóta a cég neve a kisgyerekes szülők és az óvónők körében egyaránt közismertté vált: az igényes kidolgozású, minőségi alapanyagokból készült, szórakoztató fejlesztő- és társasjátékok több százezer kisgyermeknek és családnak okoztak önfeledt játékkal töltött perceket.

A Keller&Mayer termékkínálatában szerepel a népszerű Bogyó és Babóca termékcsalád, de megtaláljuk az iskolások kedvencét, Ruminit, sőt olyan klasszikusokat is, mint Boribon és Kippkopp. Ha olyan karácsonyi ajándékot keresel, ami évekig elkíséri a gyermeket; amelyet akár az egész családdal, vagy testvéreivel, barátaival is tud játszani; ha fontosnak tartod az esztétikus, igényes megjelenést; ha nem szeretnéd, hogy ajándékod a fiók mélyén végezze: válassz a Keller&Mayer kínálatából!

A társasjátékok amellett, hogy kitűnő szórakozást nyújtanak, észrevétlenül fejlesztik is a gyermeket.

  • Társas készségei javulnak, hiszen figyelnie kell a játékostársak viselkedését, a játék során folyamatos a kommunikáció.
  • Fejlődik a rövid- és a hosszútávú memória: észben kell tartani, hogy mi a cél, mik a szabályok.
  • A síkban való tájékozódás és a vizuális figyelem is elengedhetetlen, a gyermeknek tudnia kell (ha még nem tudja, hamar megtanulja), hogy merre van előre, hátra, vissza, balra, jobbra; meg kell különbözetnie az egyes kártyákat, szimbólumokat, bábukat.
  • A számfogalom kialakulását segíti a dobókocka használata, a lépések számlálása.
  • A stratégiai gondolkodás is fejlődik azáltal, hogy a gyermek igyekszik kitalálni, hogyan juthatna előre, hogyan lehetne ő a nyertes.
  • A játék története során elhangzó szavak, kifejezések egyaránt fejlesztik az aktív és a passzív szókincset.

 

Návay Mónika óvodapedagógus, fejlesztő- és gyógypedagógus, a Lurkóvilág.hu portál szakértője nagyszerű leírásokat készített a Keller&Mayer Kiadó négy újdonságáról. Találunk köztük kisebbeknek és nagyobbaknak való, pörgős és békésebb játékokat egyaránt. Ismerkedj meg velük te is!

 


 

 

A szétszakadt térkép

Ez a játék az óvodáskor végétől ajánlott: Berg Judit Rumini-történeteinek elemeit, hangulatát hivatott felidézni. A különleges, egész estés szórakozást nyújtó kártyajáték biztosan elnyeri azon gyermekek és felnőttek tetszését, akik kedvelik az összetett feladatokat igénylő, hosszabb ideig tartó társasjátékokat.

Ahogy a Keller&Mayer játékoknál természetes, játék közben a gyermek élvezheti a fejlesztő hatásokat is! A játéktáblát (ami a térkép) a játékosok építik azáltal, hogy a térképkártyáikat meghatározott módon rendezik egymás mellé, fölé vagy alá. Minden viszonyítás kérdése, hiszen nem mindegy, hogy a hajóablak-kártyán megjelenő két rajz egymáshoz képest hogyan helyezkedik el. Ugyanezt kell megjeleníteni a játéktéren is.

 


 

 

Túl az Óperencián

A játék egy magyar népmese alapján készült, amelynek címe: Mese a juhászlegényről, a királylányról és a sárkányról. (Természetesen a mese szövegét is megtaláljuk a dobozban!) Különlegessége abban is rejlik, hogy sok fiút is odacsalogat a játéktáblához, hiszen ki ne akarna megküzdeni a sárkánnyal ilyen kardok láttán?

A népmesei motívumok segítségével mesebeli világába röpíti a gyerekeket ez a játék, bejárva a rengeteg erdőt, a varázslatos helyszíneket. Az út során segítségért kiáltó lényekkel találkozhatnak, megküzdenek a sárkánnyal, ami nem biztos, hogy mindig sikerül. Bátorságukért cserébe kiszabadíthatják a vár fogságában élő királylányt és elnyerhetik a kezét.

A mese világában barangolva szárnyal a képzelet, a játék által emlékezetük segítségével újraélik, felidézik az átélt eseményeket. A játék és a mese összefonódása valósul meg ebben a gyerekek által igen szeretett, nagycsoportos kortól ajánlott társasjátékban.


 

 

Megvagy!

Remek szórakozást nyújt ez az izgalmas, pörgős, dinamikus Keller& Mayer játék az óvodáskor végétől minden korosztálynak, de szülőként készüljünk fel a várható vereségre!

A játékban két fiú és egy lány figura játszadozik: minden kártyán másképpen tűnnek fel. Ki a legszemfülesebb és leggyorsabb, aki megtalálja őket a kockadobásnak megfelelő felállásban?

A dobás után nagyon kell figyelni, pillanatok alatt meg kell találni a három gyerek közös kártyáját, majd bezsebelni a rajta lévő fakockát. Mivel mindenki erre törekszik, izgalmas a játék!

A Megvagy! nagyszerű választás olyan esetekben, amikor a szülőknek nincsen éppen 30-60 percük egy stratégiai társasjáték végigjátszásához, de egy 10-15 perces játék még beleférhet az idejükbe. Figyelemzavarral küzdő gyerekek számára is jó lehetőség ez a játék, mert szükség van a figyelemkoncentrációra, ha csak rövid ideig is sikerül.


 

 

Szép álmokat!

Ez a bájos, gyorsan megszerethető, színeiben, formáiban és anyagában egyaránt igényesen megalkotott, a gyermek saját tapasztalataira támaszkodó társasjáték mindenki arcára mosolyt csal. Az egyszerű szabály a kicsik számára jól követhető, de élvezetes szórakozást nyújt a nagyobbacska gyermekeknek is, így akár a 7-8 éveseket is lekötheti, miközben kisebb testvérükkel játszanak.

A szokásos játéktábla helyett lapocskákkal zajlik a játék, 9-9 darabot van minden kellékből: ágyból, párnából, takaróból, gyerekfigurából és alvós játékból. A kemény kartonból készült kellékek szép, ízléses szín-és mintakombinációjukkal hozzájárulnak az esztétikai érzék fejlődéséhez. A fa dobókocka a rajta lévő 6 kifejező rajzzal jelzi, hogy milyen figurából kell választani. A kocka mérete nagyobb az átlagosnál, jobban igazodva ezáltal a kicsi kezekhez.

A játék célja: a gyerekfigurákat ágyba fektetni úgy, hogy mindegyiknek jusson takaró, párna és alvós játék.  A játék végén nem garantálható, hogy gyermekeink szívesebben térnek majd nyugovóra, de az előfordulhat, hogy a játékfigurákat is magukkal viszik az ágyba :)

 

További információkat a játékokról a Keller és Mayer kiadó honlapján találsz!