Jelenlegi hely

Iskolák jelentkezését várja a Dirty Slippers - Alkohol-, drog-és méhnyakrák elleni prevenció

Szeretnéd, hogy a Te sulidba is ellátogasson a Dirty Slippers? Jelentkezzetek a Suliturné programukra!

Suliturné címmel indult útjára a Dirty Slippers zenekar prevenciós programja 2011 őszén. Azóta az országban számos településre eljutottak már a fiúk, valamint ellátogattak a Felvidékre, a Vajdaságba és Erdélybe is. 

A kezdeményezés a 12-24 éves korosztályt célozza meg.

Egy ingyenes programról van szó, melyre iskolák jelentkezését várják. A foglalkozások két részből tevődnek össze: elsőként koncerten vehetnek részt a diákok, azt követően pedig a Dirty Slippers zenekar tagjai beszélnek az alkohol, a drog és a méhnyakrák kockázatairól, valamint az egészségtelen életmód veszélyeiről.

A programnak az a célja, hogy a fiatalok testközelből, közvetlen módon halljanak ezekről a problémákról és következményeikről.
Mivel fiatalok beszélnek fiataloknak, ezért a kommunikáció is feltételezhetően gördülékenyebb lehet közöttük azzal a töblettel, hogy a zenekar tagjait egészségügyi dolgozók készítették fel, így hitelesen tudnak válaszolni a kérdésekre.

A gyulai zenekar 2009-ben készítette el az Élned kell! című kampánydalt a méhnyakrák elleni küzdelem reklámaként. A program egy továbblépés, amely keretében lehetőség van arra, hogy még közvetlenebb módon adják át a tudnivalókat.

Az iskolák a www.dirtyslippers.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségen jelentkezhetnek.