Jelenlegi hely

Elefántfürdetés a Cirkuszok Éjszakáján

Július 14-én hatodik alkalommal is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. Interaktív programok, izgalmas előadások lesznek. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott esemény a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásával valósul meg.

Magyar Nemzeti Cirkusz - Balatonlelle

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántja - Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba – július második szombatján ismét megmártózik a Balaton hűsítő vizében. Az elefántok menete 13 órakor indul Balatonlellén a Cirkusz térről, ahonnan a 7-es főúton át egyenesen a Napfény strandra veszik útjukat.

Egy jó alapos fürdőzés és egy csodálatos gyümölcstál elfogyasztása után még a szelíd elefántok hátára is fel lehet ülni.

Ugyanezen a napon este 19 órától egészen éjfélig kibővített programokkal és nemzetközi sztár fellépőkkel fogadják a közönséget a Magyar Nemzeti Cirkuszban.

A műsor előtt porondlátogatásra invitálják az érdeklődőket, utána pedig a kulisszák mögé is bepillantást nyerhetünk, és megnézhetjük a cirkusz állatparkját. Végül egy hatalmas tűzijátékkal koronázzák meg a napot Balatonlellén.

„A Cirkuszok Éjszakája egy cirkusz népszerűsítő program. A célunk minél szélesebb körben elterjeszteni, hogy a cirkuszművészetet is lehet nagyon magas színvonalon, maximális állatvédelem mellett művelni.” – foglalja össze Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

2018. július 14., szombat
Cirkusz tér, 7-es főút mellett, Balatonlelle

Kapunyitás: 18:00 óra, Programok és műsor: 19:00-24:00 óra, Tűzijáték: 24:00 óra

További infó

Richter Florian Cirkusz - Zamárdi

A Cirkuszok éjszakája célja népszerűsíteni a minőségi cirkuszt és megmutatni, hogy a cirkusz a legszórakoztatóbb művészeti ágak közé tartozik. Full Adrenalin előadásunk kibővítve sztárfellépőkel!!

Világsztár először Magyarországon! Andrey Jigalov a Monte Carlói ezüst bohóc díjasa a cirkusz világ legismertebb humoristája. Komikus, bohóc és humorista egyedi stílusával, műsorszámával nevetteti a közönséget világszerte. Magyarországon a Richter Flórián Cirkusz porondján mutatkozik be először magyar közönség előtt.

Face Team: Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza, amely különleges show-elemekkel tarkított szórakoztató sportbemutatókat tart. Akrobatikus kosárlabda műsorszámukkal. Face Team csapatok Magyarországon és világszerte már több mint 1500 alkalommal láthatta a közönség.

Rendszeres vendégei az NBA és a FIBA által szervezett világtalálkozóknak. NYOLC kosárlabda és trampolin jellegű Guinness Világrekorderek. Face Team Vlogs csatornáju-kat és videóikat több 10 millióan nézték meg világszerte.

Földváry Balázs: A cirkuszvilág egyik legismertebb BMX akrobatája, műsorszámával világszerte legnagyobb nemzetközi show műsorokban szerepelt szárazföldön és vízen. Többek közt a Dubai Forma 1 Parkban és Európa legnagyobb revüműsorában, Berlinben a Friedrichstadt Palace-ban volt főszereplő elképesztő BMX tudásával. Magyarországi Porond Csillaggal kitüntetett artista művész, aki BMX biciklijén különböző trükköket és akrobatikus elemeket mutat be, de nem csak két keréken.

Pajor szilvia: A levegő dívája Szilvia, aki különleges “Spirál” nevezetű kellékén mutat be különleges trükköket a levegőben. Egy egyedi légtornász műsorszám a Richter Flórián Cirkusz kupolája alatt.

Pandurics Dzsenifer: A Richter Flórián Cirkusz által rendezett Pécsi KI MIT TUD verseny győztese!! Aki fitnesz rúdon mutatja be igazán elképesztő ügyességét és hajlékonyságát, kombinálva a modern-tánc, szertorna és balett eleme-kell, először cirkusz porondon.

Bőczy Tímea: A 19-éves Down-szindrómás mozgásművész aki a Richter Flórián Cikrusz Pécsi KI MIT TUD versenyen a Fővárosi Nagycirkusz különdíjasa és több más verseny díjazottja. Magyarország első down-szindrómás artista művésze. Egyensúlyozás botokkal a cirkuszporondon.

Kőhalmi Ferenc: Sose fogyjon el a varázslat! – minden pillanatban varázsol és elvarázsol Feri bűvész. A cilinderes figura bárhol is jelenik meg, repülnek a tárgyak és mosolyognak az emberek. Szívének a gyerekek a legkedvesebbek. Többszörös nemzetközi bűvészverseny nyertes és többek közt a Bűvész Európa Bajnokság bronz érmese.

Ezen kívül teljesen ingyenes arc festés, lufi hajtogatás, cirkuszi próbák bemutatása, kellékek kipróbálása, előadás után pedig szelfizés a művészekkel, és még sok más meglepetés.

2018. július 24.
Zamárdi

Kapunyitás 19:00 órától ahol programokal várják a kedves nézőket, az elődás pedig 20:00 óra körül kezdődik.

EXIT Cirkusz - Siófok

Vadonatúj műsor! Interaktív programok, extra produkciók, gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják a cirkuszi kellékeket.

2018. július 14.
19:00-23:00

Siófok Balatonszéplak felső

Siófokon július 11. és augusztus 20. között lesz nyitva az Exit cirkusz.

További infó

Fővárosi Nagycirkusz

2018. július 14-15.
Állatkerti krt. 12/a, Budapest, 1146

Az eseményen a következő cirkuszok is részt vesznek:

  • Hungária Nagycirkusz – Alsóörs - Díjnyertesek a porondon
  • Eötvös Cirkusz – Révfülöp - Tradíciók és generációk 
  • Utazó Budapest Nagycirkusz – Keszthely - Cirkusz a javából 

- Budapestimami -