Jelenlegi hely

BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében - Töltsd le a kiadványt!

Egy új, környezet- és természetvédelmi foglalkoztató füzettel rukkolt elő a FIKSZ (Fiatal Környezetvédők Szakmai Egyesülete). A kiadvánnyal az ovisokat, kisiskolásokat, illetve szüleiket és pedagógusaikat célozzák. Az online-, és a nyomtatott kiadvány mellett elindult egy interaktív előadássorozat is, mellyel óvodákba és iskolákba látogattak el, hogy terjesszék a környezettudatosságot.

A „BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében” című ingyenes, ismeretterjesztő kiadványt letöltheted itt: 

LETÖLTÖM!

A füzeten keresztül megismerhetjük Barnát és családját, akik hazánkban is megforduló barnamedvékként mutatják be környezetünk változását és a káros emberi tevékenységek negatív hatását. Teszik mindezt játékos formában és pozitív üzenetekkel, jó példákkal ellensúlyozva. A mese egy folytatólagos történet, a kiadvány emellett színezőt, ügyességi feladatokat, zöld tippeket, találós kérdéseket és csoportos munkákat tartalmaz.

Az ötletgazda FIKSZ bízik benne, hogy nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket és a pedagógusokat is meg tudják szólítani ezzel a kiadvánnyal. A környezeti nevelés már sok gyerek életében jelen van, de ha a felnőttektől ellentétes példákat látnak otthon, vagy a tanintézményben, akkor nem éri el célját a szemléletformálás.

A siker érdekében a kiadványhoz kell némi felnőtt segítség és kalauzolás, így egy közös felfedezésen keresztül ismerkednek meg a szelektív hulladékgyűjtés és vizeink tisztaságának fontosságával, a klímaváltozás hatásaival, vagy a tudatos vásárlás és a komposztálás praktikáival.

Nemcsak tartalmában, megjelenésében is zöld

A 28 oldalas színes kiadvány fenntartható erdőgazdálkodásból készült papírra (FSC), karbonsemleges nyomtatási eljárással készült. A 3000 példányban megjelenő kiadvánnyal környezetvédelmi rendezvényeken, oktatásokon és előadásokon, illetve civil szervezeteknél lehet majd találkozni.

A hatékonyabb terjesztés érdekében ingyenesen hozzáférhető, letölthető PDF formátumban is: 

LETÖLTÖM!

Naptárkészítéshez ötletet, jeles napokat, 20 tuti zöld tippet szülőknek és sok más érdekességet találtok a füzetben.

Szelektív utazókoffer

A környezetvédelem házhoz jön! A FIKSZ környezetvédelmi előadássorozata 2018. márciusában 20 alkalommal biztosított egy zöld órát tanintézményekben, hogy interaktív bemutatóval, előadás és kisfilm vetítésével, személyes élményeken keresztül terjessze a környezettudatosságot és a helyes hulladékkezelést.

A koffer tartalma:
– egy utazóbőrönd tele minden jóval,
– mini szelektív gyűjtők, feldolgozott hulladékminták,
– érdekes hulladékból készült termékek,
– komposztvizsgáló,
– ismeretterjesztő kiadványok,
– interaktív PREZI előadás.

A szelektív workshop tematikája:
– hulladék, vagy szemét?
– van-e hulladék a természetben?
– mit hova dobunk? szemléltetés a mini szelektív hulladékgyűjtőkkel,
– önvizsgálat: Mi van a táskánkban?
– egy hulladék története, kis hulladéktörténelem,
– szemétszigetek az óceánon és idehaza,
– kisfilm vetítés.

A kiadvány és a foglalkozás létrejöttét a Földművelésügyi Minisztérium támogatta.
www.szelektalok.hu
További információk: info@greenius.hu

Forrás

- Budapestimami -