Jelenlegi hely

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programjának szakemberei és önkéntesei várják az olyan családok hívásait, akik az otthon lévő autizmussal, ADHD-val élő gyermekeikkel tanácsot szeretnének a az új helyzet kihívásaira.

Az átlagosnál érzékenyebbek

Az autizmussal élők számára még fontosabb a napi rutin kiszámíthatósága, az állandóság, hiszen sokkal érzékenyebbek a változásokra. Az utóbbi hetek az egészséges embereket is megviselték, így érthető, hogy jóval nagyobb nehézséget jelenthet a koronavírus miatt kialakult helyzet kezelése, és ezzel megszokott életritmusunk felborulása, az otthoni bezártság.

Első rövid képes meséjük főként óvodás, kisiskolás gyermekeknek - innen letöltheted!

A szülőket ez kihívás elé állítja: Hogyan segíthetnének, hogy gyermekük jobban érezze magát? Hogyan dolgozzanak otthonról míg az autizmussal élő gyermekük különféle problémákkal reagál erre a bizonytalanságra? Sokan szülők egyedül érezhetik magukat egy ilyen helyzetekben, szükségük lenne a meghallgatásra, tanácsra.

Hogy mikor kit lehet hívni?

A weboldalukon közzétett listán ITT mindenki megtalálja a számára szükséges szakemberek elérhetőségét, telefonos óráit.

A telefonvonal végén különféle szakemberek, gyógypedagógusok, mentálhigiénés szakemberek és pszichológusok várják a szülők kérdéseit. Igény esetén a  telefonálókat tovább kísérik egyéni megoldások keresésével, e-mailes kapcsolattartásban,  szakemberek ajánlásával segítik őket a krízishelyzetek megoldásában.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Nem Adom Fel Alapítvány

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére