Jelenlegi hely

A tíz legjobb anya-lánya program

Néha megérdemlünk egy kis csajos időt, amikor nem kell alkalmazkodni a család fiútagjaihoz, és lányunkkal kiélhetjük a nőcis énünket. Anya-lánya programokat ajánlunk a feledhetetlen együttlétekért.

Korábbi cikkünkben apa-fia vagy éppenséggel anya-fia programajánlóval kedveskedtünk nektek, de most egy szuper csajos naphoz adunk ötleteket.

Gyártsunk szép ékszereket!

A legtöbb kislány élvezi, ha kézműveskedhet. Főleg, ha a kreatív ügyeskedés végeredménye egy szép karkötő vagy egy nyaklánc. Készíthetünk anya-lánya ékszereket, amik nem csak gyönyörű emlékek, de tényleg össze is kötnek bennünket. Nem kell különösebben ügyes kezű anyunak lennünk, elég, ha veszünk égethető gyurmát, már abból is szép csecsebecsék készülhetnek. Ha nem vagyunk ennyire vállalkozó szelleműek, akkor látogassunk el egy hobby boltba, ahol segítenek nekünk az alapanyagok kiválasztásában, illetve ajánlanak olyan közösségi kézműves helyeket, ahol lehet közösen ékszereket alkotni. 

Színházba be!

A közös színházi élmény szintén sokáig témája maradhat az anya-lánya beszélgetéseknek. Mindegy, hogy bábszínházba megyünk, vagy gyerekeknek szóló balettelőadást nézünk meg, a lényeg a közösen átélt színházi varázslat. Javasoljunk néhány előadást a lányunknak, és engedjük meg, hogy ő választhassa ki, melyiket szeretné megnézni.

Csajos kirándulás

A kirándulás nagyon unalmas és nagyon tartalmas is tud lenni. Próbáljunk kreatívak lenni, és az utóbbit összehozni. Ha kinézünk egy szép túraútvonalat és közösen, ámde csöndben végigballagunk rajta, sok élménnyel nem gazdagodunk. Csempésszünk egy kis izgalmat a csajos kirándulásokba. Keressünk előre a helyhez kapcsolódó történeteket, legendákat, meséket, és ez meséljük a túrázás közben. A kirándulás végén jutalomként készüljünk valami kis meglepetéssel, ami lehet egy érdekes kiállítás vagy múzeumlátogatás, cukrászdázás, vagy egy jó kis játszóterezés.

Forrás: csaladhalo.hu

A teljes cikk tovább olvasásához kattints ide!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére