Jelenlegi hely

7 Tipp, hogy mit kezdjünk a gyerekkel ilyen nagy melegben?

Itt a nyár, végre nincs suli, ovi (már akinek…) de helyette van meleg, méghozzá nem is akármilyen. Mindig a nyarat várom, nyáron lehet sokáig aludni, csavarogni, strandolni, semmit tenni és mindent csinálni, na de van az az idő, amikor még ezt sem lehet. Olyan meleg van, hogy nem tudnak aludni, olyan meleg van, hogy nem lehet játszóterezni, strandolni, csavarogni, biciklizni…..

 

 De hát ebben a nagy melegben is kell valamit csinálni, különben szétszedik a házat a kölykök!!!

Összegyűjtöttünk nektek 7 tippet, hogy mit kezdjetek a gyerekekkel ebben a tikkasztó hőségben:

 

1. Írjunk együtt naplót a nyár legkedvesebb élményeiről!

A nyár elejétől érdemes minden fontos momentumot megörökíteni, megrajzolni és elraktározni az élményben szűkösebb napokra. Amikor gyermekként ott vagyunk egy fantasztikus szülinapi bulin, azt mondjuk: ez volt életem legjobb bulija, ezt sosem felejtem el. Aztán ezt mindenki tudja nem így van J Vegyünk egy naplót vagy egy üres füzetet a gyereknek és kezdjük el feleveníteni a szünidőben történt klassz dolgokat. És írjuk le, dátummal, címmel, rajzoljunk, vagy ragasszunk bele képeket és a nyár folyamán az összes hasonló jó programot vegyük bele. Téli szűkösebb napokon vagy akár évek múlva felüdülés lesz majd nézegetni.

Leírás

 

2.    Építsünk akadálypályát!

Ez a játék nagyon jó: kicsik és nagyok is játszhatják. Egy gyerek és akár több is, sőt ha ránk bíztak rokongyerekeket, bármennyit, velük is, akár lakásban is. A lényeg saját leleményességünkön van, hisz akadálypályát bármiből építhetünk, és nem kerül plusz kiadásba sem.

Leírás:

 

3.    Készítsünk igazi barlangrajzot!

Ha a gyerekeid épp ősemberes korszakukat élik (a kalózos, indiános, vadállatos, pókemberes, bentenes, asterixes, starwarsos mellett) akkor tetszeni fog nekik ez az ötlet! Túl sok minden nem kell hozzá: natúr színű gyurma, ami égetés nélkül szárad · sodrófa · puha grafitceruza · szivacs · fekete és fehér festék (akril vagy tempera) · egy darabka csiszolópapír · lakk (nem muszáj)

Leírás:

 

4.    Kísérletezzünk!

A gyerekek imádják a kísérleteket és ezt a játékgyártók is tudják. Elég csak körülnézni a játékboltokban, bőven van kínálat, de ha nem akarunk vagy nem tudunk ezekre a méregdrága játékokra költeni, a háztartásban fellelhető anyagokat felhasználva plusz kiadás nélkül elvarázsolhatjuk a kicsiket. Nézzétek meg, hogy van-e valamelyik hozzávalótok otthon és kisérletre fel!

Leírás: 

5.    Fogjunk halat otthon!

Ezt akár a lakásban is lehet játszani, lavórban, fürdőkádban élvezet a nagy hőségben horgászni. Hogy lehet változatosabbá tenni az otthoni hőséget? Hát pecázással! Anyukák örömére csalikukac nélkül.

Leírás: 

6.    Terepasztal - amilyenre Ti akarjátok!

Gyakran a gyerekeink nem a boltban vásárolt méregdrága játékokkal szeretnek játszani, hanem az általunk vagy közösen kreált "csodákkal". A nyári hőség remek lehetőséget ad a közös alkotásra: készítsünk terepasztalt! Beszéljük meg előre, hogy milyen legyen! Képzeletbeli város, ahol lakni szeretnénk? Egy mesebeli város, amiről tegnap olvastunk? Vagy netán a saját környékünk?

Leírás:

 

7.    Lufiból labda házilag

Ezt a labdát fillérekből el lehet készíteni és valljuk be, nem szükséges hozzá túl nagy kézügyesség sem! Csak követni kell az utasításokat és máris kész egy nagyon remek játék! A hozzávalók is megvannak minden gyerekes házban, bár érdemes lufiból feltankolni, mert ha egyszer rákap a gyerek nincs megállás, sorozatgyártás lesz!

Leírás:

 

 

 

8.    Szakállas kockamedúza

Nyári hőségben beszélgettünk a gyerekekkel (3-5-8 évesek): "a halaknak olyan jó, ilyenkor is pancsolhatnak, amikor mi nem." És kitaláltuk, hogy készítünk magunknak egy saját medúzát itthonra... Ehhez sem kell túl nagy kézügyesség és tetszeni fog a gyerekeknek.

Leírás: 

 

 

9. Keressünk egy jó rajz- fotó- pályázatot és vegyünk benne részt!

Oldalunkra folyamatosan gyűjtjük az aktuális pályázatokat (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt). Szülőként ezekről a legtöbbször nem is tudunk, pedig folyton alkotó gyermekünk akár értékes nyereményeket is nyerhet, ha időben értesül az éppen aktuális pályázatról. Ha gyermeked szépen rajzol, élénk a képzelőereje, akkor ne hagyjátok ki, nézzétek át az összegyűjtött pályázatokat, és válasszátok ki a kedvetekre valót!

Pályázatok:

 

Jó szórakozást és kellemes hűsölést kíván az Imami csapata!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.
Ugrás az oldal tetejére